Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Josef Středula před debatou na ČT, při které oznámil svoje odstoupení z prezidentského klání.
Danušel Nerudová a Josef Středula
Josef Středula na sjezdu ČSSD (7.1.2022)
Prezidentská superdebata Blesku: Odborář Josef Středula. (3.1.2023)
Prezidentská superdebata Blesku:  Přípravy -  kandidát a odborář Josef Středula (3. 1. 2023)
13
Fotogalerie

Byl to bývalý fotograf Schillerové. Proto tak vysoká cena, hájí Středula, proč zaplatil půl mega za fotografa

Odborář Josef Středula, který marně kandidoval na prezidenta, ale špatně pochopil prezidentskou debatu, ve které odstoupil z voleb, protože si myslel, že se to v předvolební debatě má dělat, se rychle změnil z hrdiny v grázla.

Když odstoupil z voleb a podpořil Danuši Nerudovou, snesla se na jeho hlavu slova jako „Pašák, ten Středula“, „Dobře on“, „Nebude překážet, chytrý kluk“ nebo „Kdo to je, ten Středula?“, ale stačilo opravdu jen pár dnů, aby běžný občan nad ním minimálně pozvedl obočí.

Středula během pár dnů dokázal vyluxovat svůj transparentní účet doslova do mrtě. Zatímco měl jeden den na účtu milióny, další den tam nebylo už skoro nic. Vysvětluje to náklady na prezidentskou kampaň, a hlavně na fotografa.

„Pokud chcete uspět, musíte se obklopit těmi nejlepšími. A není lepší fotograf než ten, který dokázal z Aleny Schillerové na fotkách udělat člověka. Ba co víc, dokonce ženu. To je něco, co se cení,“ začal vysvětlovat Středula.

„Musíte uznat, že někdo, kdo dokázal vést instagramový účet Aleny Schillerové, fotit ji tak, aby vypadala jako lidská bytost, a být jí tím pádem nablízku a zároveň si neprohnat hlavou kulku, nebude levný. Půl miliónu za focení je proto zcela legitimní cena,“ myslí si Středula.

„V ceně je samozřejmě nejen focení do prezidentské kampaně, ale i focení aktů pro mou manželku a na erotický kalendář pro odboráře. Pro tyto příležitosti jsem si musel nechat plasticky poupravit hrudník, aby byl mužnější, což taky není nic levného. Taky jsem si u plastického chirurga nechal dát implantát do levé hýždě, protože byla opticky menší než pravá. To je holt pracovní deformace nás odborářů,“ pokračoval ve výčtu Středula, aniž objasnil onu pracovní deformaci odborářů, kdy mají jednu půlku zadku větší než druhou.

„Z toho důvodu jsem přesvědčen, že to bylo nejlépe utracených cizích pět set tisíc korun v mém životě. Opravdu se to vyplatilo a fotografie jsou úchvatné. Sice jsem z prezidentské kandidatury odstoupil, ale i odborář si zaslouží hezké fotografie. Určitě můžu bývalého fotografa paní Schillerové jen doporučit,“ uzavřel téma Josef Středula.

„Co se týče ostatních peněz, které zmizely z transparentního účtu, tam je to podobné. Všechny částky šly samozřejmě na kampaň. Jako například moje nové BMW. Jako kandidát na prezidenta musím přece nějak jezdit a taky musím jezdit reprezentativně. Moje dva roky staré BMW už nebylo tak úchvatné, takže jsem si koupil nové.

Rovněž bylo potřeba, abych se trochu opálil. Lidé chtějí opálené prezidentské kandidáty. Pobledlých kandidátů mají už plné zuby. Z toho důvodu jsem si zaplatil pobyt na Maledivách, protože v Evropě je teď zima a člověk se moc neopálí.

A samozřejmě, že jsem si i doplatil hypotéku. Lidé si zaslouží kandidáta na prezidenta, který si doplácí hypotéku,“ vysvětloval Středula, kam zmizely jeho peníze.

„No a za zbytek jsem si koupil několik prostitutek. Občané České republiky si zaslouží kandidáta na prezidenta, který si platí lehké holky, a ne obráceně,“ dodal Středula.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je blížící se druhé kolo prezidentských voleb.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>