Lubomír „Flákanec“ Volný, bojovník proti covidovým opatřením...

Lubomír „Flákanec“ Volný, bojovník proti covidovým opatřením... Zdroj: Petr Topič / Mafra / Profimedia

Poslanec Lubomír Volný odmítal opustit řečnický pult (7. července 2021)
Poslanec Lubomír Volný (Volný blok, vpravo nahoře) odmítal opustit řečnický pult (7. 7. 2021)
Poslanec Lubomír Volný (Volný blok, vpravo nahoře) odmítal opustit řečnický pult (7. 7. 2021)
Poslanec Lubomír Volný (Volný blok, vpravo nahoře) odmítal opustit řečnický pult (7. 7. 2021)
Poslanec Lubomír Volný (Volný blok, vpravo nahoře) odmítal opustit řečnický pult (7. 7. 2021)
10
Fotogalerie

Volný chce být předseda sněmovny. Každou chvíli mu má volat Fiala s nabídkou

Ačkoliv ve volbách Volný blok nedosáhl ani na státní podporu, Lubomír Volný tvrdí, že ještě není nic ztraceno, a přestože se nedostal do sněmovny, očekává, že bude přizván k povolebnímu jednání.

 „Podle našich předběžných odhadů jsme počítali s výsledkem přesahujícím dvacet procent. Tento výsledek nám těsně unikl. Neúspěch je dán řadou faktorů. Za prvé nám některé voliče doslova vysál Tomio Okamura. Rovněž nám moc nepomohlo, že lidé museli volit v respirátorech. Jak jistě víte, respirátory způsobují autismus, což naši voliči vědí, a raději nechtěli riskovat. Já to chápu a akceptuju. I navzdory menší volební účasti máme pořád podporau několika statisíců občanů, a i když tito svou vůli neprotlačili přes volby, cítíme povinnost tyto lidi zastupovat,“ prozradil Lubomír Volný jen pár hodin po ukončení sčítání hlasů.

"S nevyslovenou, leč velmi reálnou podporou velké části národa máme velmi silný mandát k tomu, promluvit do sestavení vlády, popřípadě se na budoucí vládě podílet. Z toho důvodu očekávám nejpozději do konce týdne, že budeme osloveni koalicí SPOLU, abychom začali vyjednávat o tom, jakou roli ve vládě bude Volný blok v následujících čtyřech letech sehrávat. Na začátku týdne si s vedením strany sedneme, dohodneme se, jaká ministerstva a posty ve sněmovně chceme, abychom byli na vyjednávání připraveni a nikterak to neprotahovali. Já za sebe můžu říct, že jsem v tomto ohledu velmi skromný a spokojím se s postem předsedy sněmovny.

To ostatní lídři strany mají vyšší ambice. Paní Csáková chce být ministryně pravdy. Pan Bojko ministrem pro dobrý vkus, paní Bobošíkové to je prý jedno, ale určitě chce konečně nějakou funkci a paní Lipovská až co jí řekne paní Bobošíková,“ nastínil Lubomír Volný možný přínos jeho straníků pro vládu i republiku.

Podle Volného aktuálně grémium strany sedí v místnosti, telefon mají položený před sebou na stole a čekají, až jim zavolá Fiala a pozve je na první schůzku.

„Nezlobte se, ale teď nemám moc čas se s vámi vybavovat. Pan Fiala může volat každou minutu a nerad bych to prošvihl. Jani, už volá?“ houknul Lubomír Volný do vedlejší místnosti, kde podle všeho sedí Bobo a hypnotizuje mobilní telefon.

„Zatím ne. Ale už to musí přijít každou chvílí,“ zazní z vedlejší místnosti.

„Tak vidíte. Opravdu to je celé na spadnutí. Musím se s vámi rozloučit a jít taky hypnotizovat telefon. Až budu vědět podrobnosti, svoláme s panem Fialou tiskovou konferenci,“ omluvil se Volný novinářům a následně spěchal do zadní místnosti, aby vyčkával na telefonát od Fialy.

Video placeholde
Poslanec Lubomír Volný se pere ve Sněmovně • ČT24 Plus

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že Lubomír Volný je nevychované hovado.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>