Petr Rychlý v Ordinaci v růžové zahradě 2

Petr Rychlý v Ordinaci v růžové zahradě 2 Zdroj: TV Nova

Petr Rychlý
Petr Rychlý alias doktor Čestmír Mázl: S koncem Ordinace ztratí miliony!
O nich, bez nich? Hořké sbohem pro hvězdy Ordinace: Rychlé přepisování scénáře i porada!
Ordinace v růžové zahradě 2
Ordinace v růžové zahradě 2: Dana Morávková a Jan Čenský
27
Fotogalerie

Ordinace v růžové zahradě končí. Pacienty přebírá nemocnice Motol nebo seriál Ulice

Českou republikou prolétla znepokojivá zpráva, že oblíbený seriál televize Nova Ordinace v růžové zahradě do půl roku končí. Toto oznámení nemile zaskočilo jak televizní diváky, tak budoucí i stávající pacienty této oblíbené ordinace.

Ačkoliv je Ordinace v růžové zahradě televizní seriál, v mnoha lidech vyvolala dojem, že jde o opravdové zdravotnické centrum.

„Několikrát týdně nám volají lidé, co se chtějí objednat na operaci nebo vyšetření. Trpělivě jim vysvětlujeme, že jsme jenom seriál, ale oni na tom trvají. Dokonce si vybírají doktory, kteří je mají operovat. Často to zajde tak daleko, že nám pacienty na jejich žádost vozí i sanitky.

Zrovna nedávno zde byla paní s bolestmi v podbřišku. Normálně se nechala přivézt sanitkou. Výslovně si vyžádala pana doktora Mázla. Petr Rychlý, herecký představitel doktora Mázla, byl zrovna na place. Paní byla ve své prosbě natolik přesvědčivá, a tak dlouho hučela do pana Rychlého, že ten se nechal přemluvit, vzal z rekvizit skalpel a paní provedl řez.

Posléze jsme museli přivolat záchranku pro paní a psychologa pro pana Rychlého, který se z tolika krve složil. Tento lékařský zákrok bude mít nejspíš soudní dohru, takže jsme s preventivních důvodů zakázali panu Rychlému provádět lékařské zákroky přímo na place. Jestli bude chtít operovat lidi, tak jen ve svém volném čase někde mimo ateliéry,“ tvrdí Michaela Malátná, jedna z producentek seriálu.

„Bohužel povaha a oblíbenost našeho seriálu podobným situacím nahrává. Máme tu spoustu stálých pacientů, kteří k nám chodí jen na preventivní prohlídky. Vždycky přijdou na plac a dožadují se, aby si někdo z herců poslechl jejich dech, nebo se jim podíval do krku či změřil teplotu. V těchto neškodných případech vycházíme pacientům vstříc.

Když jsme ohlásili, že seriál končí, zaplavily nás doslova stovky telefonátů nejen od fanoušků, ale i od našich pacientů, kteří se ptali, kam mají chodit na vyšetření.  Znovu a po několikáté jsme jim trpělivě odpovídali, že kamkoliv jinam, jenom ne k nám, s tím, že k nám na vyšetření nikdy chodit neměli.

Nakonec jsme pod náporem žádostí po dohodě s vedením nemocnice v Motole převedli naše pacienty tam. Ty méně závažné potom přeposíláme do seriálu Ulice a několika pacientkám, které projevily zájem o gynekologické vyšetření se podívá na genitál Rey Koranteng po večerních zprávách přímo ve studiu,“ ubezpečila producentka seriálu, že o pacienty bude postaráno i po konci seriálu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že ikdyž Ordinace skončí, budeme se mít stále na co dívat.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>