Video placeholde

Dvořák: Po prohraném i vyhraném boji končím na nosítkách, pro peníze to nedělám. Láká mě box bez rukavic

Deset měsíců se léčil s vážnými problémy se zády a chvíli to vypadalo i na možný konec kariéry. Profesionální bojovník smíšených bojových umění (MMA) David Dvořák je teď ale fit a připraven vrátit se do nejlepší organizace na světě. Spolu s Jiřím Procházkou je aktuálně druhým Čechem, který má to privilegium patřit do světa UFC. I když před zraněním absolvoval po třech výhrách tři porážky v řadě, teď, podle svých slov, nemá co ztratit a v kleci nechá už brzy všechno. Kdy to bude? A proč se před návratem do UFC porve s velitelem vojenských výsadkářů? Nejen to zjistíte v rozhovoru Martina Bartkovského s Davidem Dvořákem v pořadu Prostor X.

Před zápasem sice zhubne hodně pod 60 kilogramů, v ringu ale umí dát ránu jako když kopne kůň. A to pekelně rychlou. Jeden z nejlepších českých zápasníků MMA David Dvořák se vrací zpět do světa UFC. Během rekonvalescence po zranění zad si uvědomil, že jeho život se ale neskládá jen z profesionálního sportu a vrací se teď ještě silnější. Má nový plán a taktiku, jak opět neprohrát na body, což se mu stalo v posledních třech zápasech. Ten další by měl přijít brzy.

Charitativní fotografii Davida Dvořáka a dalších bojovníků na podporu pozůstalých po padlých hrdinech si můžete vydražit zde >>>

Ještě než ale zamíří zpět do UFC, si David Dvořák střihne charitativní rozcvičku. V zápase v pražské UNYP aréně 6. května v rámci galavečera CZ Fighters for Veterans vyzve amatéra. Ale nebude jím žádný nazdárek, ale velitel výsadkářů Petr Matouš. Jejich zápas zahájí sérii střetů, kde vojáci a policisté nastoupí proti profesionálním bojovníkům.

Proč David Dvořák odmítá v nemocnici anestezii? Jak se liší zápasení v UFC a jiných soutěžích? Proč vstoupil do aktivních záloh Armády České republiky? A proč ještě občas dělá hrobníka? Nejen to zjistíte v rozhovoru v úvodu článku.