Video placeholde
Stěny posprejované aktivistickými malůvkami a nápisy, které normálně vídáme jen na zdech pomočených podchodů. Počmárala je snad najatá bezpečnostní služba? A kdyby to udělala, copak by nikdo necítil nezaschlé rozpouštědlo ze sprejů?
Záplava věcí chaoticky naskládaných nejen na okně, ale i podél stěn. Takový chaos vídáme v bytech feťáků nebo gerontů, kteří už ztratili schopnost postarat se sami o sebe. Záměrně rozházené věci vypadají jinak.
Neumyté talíře a hrnce chaoticky rozházené po kuchyňské lince. Dali si “sekuriťáci” svačinu a neměli ani tolik slušnosti, aby nádobí naskládali do dřezu?
...Stěny posprejované aktivistickými malůvkami a nápisy, které normálně vídáme jen na zdech pomočených podchodů. Počmárala je snad najatá bezpečnostní služba? A kdyby to udělala, copak by nikdo necítil nezaschlé rozpouštědlo ze sprejů?
Ze dvora squattu Klinika
14
Fotogalerie

JXD: Klinikáři jsou banda prolhaných parazitů

Minulý týden nabyl právní moci rozsudek, ve kterém se squatteři z Kliniky odsuzují k úhradě nákladů na exekuci - vyklizení objektu, který dlouho neoprávněně okupovali a neplatili nájem. Dokonce ani anarchisté se nemají právo obohacovat bezplatným užíváním státního majetku. Jejich reakce na rozsudek je ovšem doslova hanebná.

Kdo sleduje extremistickou scénu víc jak čtvrt století jako já, nemá o ultralevici žádné iluze. Dokonce musím přiznat, že neonacisté jsou pro mě o něco přijatelnější než ultralevice. Obojí je to násilnická verbež - ovšem náckové většinou nesmrdí, a celou dobu, co o nich píšu, jsem nikdy nezaznamenal takový eklhaft jako u ultralevičáků.

Ano - někdy na přelomu tisíciletí jsme otiskli fotografie dvou vyholených mladíků v těžkých botách, kterak spolu souloží. Ale homosexualita je privátní záležitostí, a není na ní nic zavrženíhodného. Když spolu kopulují dva mužní vlastenci mužského pohlaví, je to trochu pumprdentlich, ale jde o jejich soukromou věc. Ale že by měli neonacisté někde jámu, do které chodí v rámci svého politického boje léta kálet, to jsem fakt nezažil. Zato na Klinice bylo na zahradě nas*áno, až oči přecházely. Nyní se ukazuje, že podobně fekální je i klinikářská etika.

Zadarmo ani exekutor nevyklízí...

Minulý týden soud rozhodl, že soudružka squatterka, na kterou byla kdysi napsána smlouva o časově omezeném užívání objektu, bude muset zaplatit náklady na vyhnání áčkařů z objektu. Celkem 900 000 korun. Jde o zcela běžný a standardní rozsudek - pokud dlužník odmítá zaplatit své závazky, a vymáhá je exekutor, platí mu vždycky. Jako za každou jinou práci. Klinikáři však na svém Facebooku zareagovali tak, až je za ně člověku stydno. Cituji:

Autonomní sociální centrum Klinika, 29. června v 9:51: STRUČNÉ ZPRÁVY ZE SOUDNÍCH SÍNÍ. Soudkyně snížila částku, kterou po nás požaduje exekutor Luhan, téměř o 400 000 Kč. Požadovat po nás zaplacení zabezpečení objektu, které provádělo SŽDC, prý bylo nelegitimní. Nelegitimní a přemrštěná je ovšem z mnoha důvodů samozřejmě celá částka, např. proto, že sama žalovaná osoba ve vyklízení budovy nijak nebránila. Proto budeme podávat ústavní stížnost.

A to je nejenže sprostá lež, ale také lež průhledná doslova celému národu. O tom, že squatteři odmítají objekt vyklidit, referovala dlouhá léta všechna média. Když jsem byl před několika lety na Klinice na reportáži, nastoupilo na mě fyzicky několik rudých špinavců. Ještě den před vyklizením budovy squatteři svolali do budovy tiskovku a vykřikovali, že lidé fetišizují soukromý majetek. Svůj mobil mi hlavní áčkař ale odmítl dát. Asi fetišista nebo co…

A když už se pak exekutor neúprosně blížil, áčka si vylezla na střechu a že nepůjdou. Tohle všechno viděl celý národ na obrazovkách počítačů a televizorů. Přesto squatterů teď není stydno sprostě lhát, že vyklizení nebránili. A navíc mi přijde opravdu trapné, když se parta porušující Ústavu – právo na majetek – obrací k Ústavnímu soudu, aby jí to protiústavní jednání dovolil.

Parazitismus je když...

Parazitem - příživníkem - nazýváme živý organismus, který si sám neopatřuje obživu a užírá z talíře svého hostitele. Populárním parazitem je například tasemnice, která se ostatně svým zbarvením veganům z Kliniky podobá. A klinikáři dávají najevo, že nejde o náhodnou podobnost.

V další části jejich FB postu se dočteme: „Celkově soudy nyní potvrdily částku asi 900 tisíc, kterou jsme, hlavně díky Vám, už v podstatě uhradili! Vynasnažíme se, aby nám pan Luhan i tyto peníze musel vrátit zpátky a mohli jsme je investovat do něčeho smysluplnějšího. Díky všem, kdo nás finančně i jinak podpořili a stůjte, prosíme, dál při nás, čekají nás ještě další kola soudů a bráníme se i stejně nesmyslným nařčením z bezdůvodného obohacení ze strany SŽDC a ÚZSVM.“

Takže - škody, které svým parazitismem natropili, za ně zacvaká někdo jiný, a oni budou i nadále v klidu bojovat za spravedlivou beztřídní společnost. A i když si samozřejmě každý může se svými penězi dělat, co chce, tak mě tento sponzoring doslova bolí. Sponzorovat do díry kálející extremisty je v naší zemi v podstatě výsměch.

Reportér potká víc bídy…

Když se někdo živí nějakou standardní a usedlou profesí, málokdy má jasno ve věcech lidské bídy. Zubař, účetní, pekař, inženýrka ekonomie a zdrcující většina národa vůbec nic neví o skutečné chodobě. Výjimkou jsou sociální pracovníci, policisté, a novináři jako já. Nejsem levičák a chudobu části populace vnímám jako nutnost - nemůže být jinak.

Senioři s minimálním starobním důchodem, romské děti z ghetta či invalidní důchodci, kteří v sedmnácti letech dostali schizofrenii a plný invalidní důchod 4 000 korun, zcela běžně nemají na jídlo. A tak když vidím, jak sympatizanti Kliniky nasypali těm prolhaným parazitům skoro mega, tak vzpomenu na oči té stařenky, co na Kulaťáku vybírala z koše kavárny zbytky pomeranče, nebo na oči romských dětí z Předlic, a mám opravdový vztek.