Jan Hamáček a Andrej Babiš - ilustrační snímek

Jan Hamáček a Andrej Babiš - ilustrační snímek Zdroj: ČTK

Hamáček našel ztracené koule a postavil se Babišovi. Byly vlevo dole, prozradil

Babišova podržtaška a kapitán potápějící se lodi Jan Hamáček zcela nečekaně a naprosto proti svému dosavadnímu konání bouchnul do stolu a poprvé ve svém politickém životě se postavil Babišovi. Připustil totiž, že pokud ANO podpoří kandidáta do rady ČTK Michala Semína, může to znamenat konec koalice.

Sice to neřekl napřímo a použil slova jako „může“, „možná“ a „nejspíš“, ale i tak je to na Hamáčka nezvyklý vzdor. Co se stalo?

„Jak já, tak i celá ČSSD jsme byli dlouhou dobu pod vlivem Andreje Babiše. Na zasedání vlády jsem Andrejovi vařil kafe anebo mu chodil do čistírny pro oblek. Když jsem namítl, že jsme spolu ve vládní koalici a že máme do vlády taky co mluvit, poslal mě Babiš kleknout si do kouta. Kolikrát jsem musel zůstat takzvaně „po škole“ a psát na tabuli pořád dokola věty typu: „Už nikdy nebudu Babišovi kecat do jeho vládnutí,“ posteskl si Jan Hamáček.

„Tak nějak jsem byl se svým osudem smířený. Hlavně že je ČSSD ve vládě a nebudou předčasné volby, což by znamenalo konec. Dělal jsem to pro stranu. Pro naše voliče. Potom jednou, když mi na zasedání vlády vzal Babiš svačinu a donutil mě jen tak pro své pobavení udělat sto kliků, se to ve mně zlomilo. Tehdy jsem si řekl, že to takhle dál nejde. Nenašel jsem však odvahu vzdorovat. I nadále jsem mu voskoval auto a jezdil na brigády na Čapí hnízdo, kde jsem stlal postele a krmil lemury.

Teď o víkendu jsem ve své pracovně v šuplíkách ve stole hledal plnou moc, abych mohl ČSSD převést na Babiše, jak mi přikázal, a vlevo dole v úplně posledním šuplíku jsem je našel. Mé dlouho ztracené koule. Byly zaprášené, ale pořád funkční. Ihned jsem si je připnul a v ten moment mnou prostoupila nevídaná vlna hrdosti a rebelie. V ten moment jsem si uvědomil, že je čas se Babišovi postavit,“ pravil Hamáček odhodlaně a zasněně při tom hleděl kamsi před sebe, kde nikdo nebyl.

„Já nevím, co to do pana předsedy vjelo. Spolupráce v koalici funguje na jedničku. My vládneme a oni nám dělají hen ten support. Kluci i holky z ČSSD jsou pracovití. Myjí nám nádobí, na zasedání připravují chlebíčky a i je občas využijeme jako levnou pracovní sílu na úklid domácností našich poslanců. Tak dlouho nám to klapalo, takže nemám tušení, proč pan předseda najednou hrozí ukončením koalice. To nemůže mít ze své hlavy tohleto. Byl bych velmi nerad, aby to byla zase nějaká ta kampaň. Tohle nemůže být z Honzovy hlavy. Honza byl vždycky přátelský a poddajný. Za tím bude něco jiného,“ přemítal nahlas Andrej Babiš ve špinavém obleku, protože mu ten nový Hamáček odmítl vyzvednout z čistírny.

Není to však jen změna postoje vůči Babišovi. Nalezené koule jdou Hamáčkovi k duhu a jeho na dálku vystřikující testosteron a chlapáctví neunikly poslancům napříč politickým spektrem.

„On se Honza úplně urval ze řetězů. V poslanecké kantýně si dal pivo, a navíc předběhl ve frontě. Máme strach,“ zamknul se před Hamáčkem Tomio Okamura na záchodě, odkud odmítá vylézt, dokud někdo toho rozparáděného Hamáčka opět nezkrotí. Okamura sice zastavil diktát EU i islám, ale na Hamáčka je krátký.

„Kolují zvěsti, že Hamáček parkuje na invalidech. Naschvál. Raději se mu s kluky a holkami z topky vyhýbáme. Je to psychopat,“ šeptal Miroslav Kalousek, který se nervózně rozhlížel, jestli náhodou někde neprochází Hamáček.

Vypadá to, že díky nalezeným koulím našel Jan Hamáček konečně odvahu. Dotáhne své silácké řeči do konce, anebo své koule odepne a vrátí zpět do šuplíku?

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou je naproti tomu netradiční medicína, která opravdu pomáhá.