Bratislava bojí nájezdu pražské kavárny - ilustrační snímek

Bratislava bojí nájezdu pražské kavárny - ilustrační snímek Zdroj: Wikimedia

Pražská kavárna se chystá stěhovat na Slovensko. Bratislavská kavárna se bojí „prahakizace“

Pojem pražská kavárna je sice poměrně složité uchopit, nicméně zjednodušeně se jedná o skupinku lidí, kteří jsou povýšenou elitou a sdílí stejné hodnoty, jako je vítání imigrantů, servilita vůči Evropské unii, odmítání uznat Miloše Zemana za nejchytřejšího a nejhezčího kluka v republice a hlavně láska k tomu, nepracovat rukama, nevytvářet hodnoty a parazitovat na společnosti. Členové pražské kavárny se líhnou z vajec v neziskovkách.

Tolik ve stručnosti k tomu, co to je ta pražská kavárna. Důležitější než co to vlastně je, ta pražská kavárna, je oznámení, že se po slovenských prezidentských volbách stěhuje na Slovensko.

„Není to vyloženě rozkaz, jen výzva pro členy. Předesílám, že ta výzva je jen symbolická, protože většina členů pražské kavárny se stejně chystala po volbách odstěhovat na Slovensko i bez výzvy,“ potvrdil Vladimír Volný, člen pražské kavárny, podnikatel, vítač, havloid, dobroser a lepšočlověk.

Zatímco si Pražská kavárna balí kufry, Bratislavská kavárna bije na poplach. Příchodem Pražské kavárny totiž vážně hrozí „prahakizace“ Slovenska.

„Naše slovenské hodnoty jsou v ohrožení. Nesmíme dovolit Pražské kavárně vstup na Slovensko. To by byl náš konec,“ vyděšeně vykřikovali v ulicích někteří členové Bratislavské kavárny.

„Oni nám přicházejí sebrat práci a přebrat naše ženy. To nesmíme dovolit. Bratislavská kavárna je hodně posh a moderní, ale Pražská kavárna je víc,“ strachuje se Marián Beremik, bratislavský kavárník, který se připojil k výzvě celé bratislavské kavárny k zastavení té pražské.

„Máme strach. My je tu nechceme. Ať si zůstanou u nich doma. Proč bychom je měli pouštět k nám? To my jsme si tady vydřeli Čaputovou. Oni mají Zemana, tak ať si ho užijí. Měli stejnou startovací pozici jako my. Nemáme žádnou morální povinnost přijmout české uprchlíky. Pražskou kavárnu na Slovensku nechceme,“ rezolutně prohlásil Vladimir Záhorik, zakladatel hnutí „Pražskou kavárnu na Slovensku nechceme“, který spolu s dalšími bojuje proti zavedení kvót. Pokud se ke kvótám Slovensko zaváže, bude povinno přijmout každého čtvrtého člena Pražské kavárny.

„Oni říkají, že pár pražských kavárníků se k nám vejde. No jo, jenomže jak se sem jednou ta svoloč pražská dostane, už ji odsud nevykopeme. Samozřejmě, že nejprve přijdou mladí muži s iPhonama. Ti tady ale sami nebudou. Za nimi přijedou celé rodiny a je vymalováno. Pražská kavárna se nám tu bude roztahovat, budou si jezdit na těch svých elektronických koloběžkách a jsem si téměř jist, že se odmítnou řídit našimi zákony. Oni si přinesou svoje zákony. Pražské zákony. Pokud chtějí dodržovat pražské zákony, ať si zůstanou v Praze,“ rozčiloval se jeden z aktivistů z Bratislavské kavárny.

Jak je vidno, Pražská kavárna nebude mít to stěhování tak jednoduché, jak si původně myslela. Využije Balkánskou cestu? To ukáže až čas.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pražská kavárna Prahu asi těžko opustí, jak se ale skutečně změní Slovensko po prezidentských volbách?