Jaromír Soukup a Jaromír Soukup.

Jaromír Soukup a Jaromír Soukup. Zdroj: TMBK

Jaromír Soukup nezískal ani jednoho Českého lva. O zklamání promluvil ve Smutku Jaromíra Soukupa

Česká filmová a televizní akademie letos udělila České lvy a stejně jako loni se ani v jedné kategorii nedostalo na Jaromíra Soukupa. Ačkoliv jsou lvi udíleni za filmovou tvorbu, Jaromír Soukup tvrdí, že ve svých pořadech vypráví příběhy, nechybí v nich zápletka, propracované postavy a je na nich vidět i jistá řemeslná zručnost. „Už když jsem zjistil, že nejsem nominovaný ani v jedné kategorii, tušil jsem, že ani letos Českého lva nezískám. Je to smutný obraz dnešní společnosti,“ zalykal se Jaromír Soukup ve svém novém pořadu Smutek Jaromíra Soukupa. V tomto pořadu půl hodiny pláče a potom další půl hodinu vysvětluje, proč plakal.

„Letos jsem si opravdu věřil. Podle mne jsem si sošku zasloužil minimálně v kategorii nejlepší herec. Víte, lidé si myslí, že jsem vynikající moderátor, ale to, čeho už si lidé málo všímají, je skutečnost, že jsem výborný herec. Do svých přednesů dávám emoce. Hodně gestikuluji a chytře to dávkuji takovou tou nefalšovanou člověčinou,“ vysvětloval Soukup. A pokračoval: „Akademie na mě zapomněla i v kategorii nejlepší nerealizovaný scénář. Víte vy vůbec, kolik mám v šuplíku nerealizovaných scénářů? Mám tam tři celovečeráky a nějaké seriály, které mi nikdo nechce natočit, jelikož oslovení filmaři tvrdí, že jsou na hovno. Co víc má člověk udělat, aby byl jeho scénář nerealizovaný?“ ptá se Jaromír Soukup, načež začne znovu plakat. Jeho pláč je procítěný a uvěřitelný. Zde opět dokazuje, že práci s emocemi ovládá a jeho herecký výkon je přímo dechberoucí.

„Dneska to je všechno o politice. Jak nestojíte na té správné straně barikády, nemáte mezi elitou šanci. Pražská kavárna si sošky rozdá mezi sebou a nás správný kluky se srdíčkem na dlani, co to dělají pro diváka, pro ty na Lvech není místo,“ postěžoval si televizní magnát.

Na cestě k Oscarům

Jaromír Soukup však svůj velký sen nevzdává a i přes nepřízeň akademiků hodlá bojovat i příští rok. „Chtějí filmy? Dám jim filmy. Já jim dám takové filmy, že se z toho posadí na zadek. Svou moderátorskou tvorbu trochu upozadím a budu se věnovat hlavně tvorbě filmové. Mám v hlavě několik nápadů. Soustředím se hlavně na předělávky slavných kousků, které umělecky upravím, aby se přiblížily víc dnešní tuzemské scéně. Tím zajistím nejen velkou sledovanost, ale díky uměleckému přesahu chytnu u srdíčka i tu zpropadenou akademii,“ plánuje Jaromír Soukup. A aby dokázal, že nemluví jen tak do větru, zveřejnil hned několik filmových projektů, které hodlá letos zrealizovat.

- Čelisti Jaromíra Soukupa – volná adaptace Spielbergových Čelistí, kde neznámo a strach již nepřichází z hlubin oceánu, ale z TOP 09.

- Poslední Mohykán Jaromír Soukup – Autobiografické drama, které líčí osamocený boj talentovaného moderátora, který navzdory překážkám vytrvá a v době, kdy všichni ostatní podlehnou tlaku zkorumpovaným médiím a hlavně České televize, on bude i nadále tu pravdu rozkrývat a stát si za svým.

- Titanic Jaromíra Soukupa – dokumentárně laděné drama o tom, kterak jeden bývalý boxer koupil televizi a poslal ji ke dnu.

- Rákosníček Jaromíra Soukupa – Alegorická pohádka o přátelství a dobrotě. Rákosníček navzdory posměchu okolí bojuje proti zlým cizákům, kteří chtějí v rybníčku Brčálníku stavět mešity. V hlavní roli Rákosníčka Tomio Okamura.

- Sedm let v Jaromíru Soukupovi – Jímavý příběh dvou homosexuálů, kteří ve společnosti plné předsudků najdou lásku a prožívají sedmiletý milenecký poměr.

Jak je vidno, Jaromír Soukup nemíří nízko. Naopak. Podle zveřejněných projektů si jistě brousí zuby i na samotného Oscara. Nám nezbývá než držeb palce a uvidíme za rok, jestli to konečně dokáže.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Jaromír Soukup sice pořad Smutek Jaromíra Soukupa (zatím) nezaložil, přesto se letos o výsledcích Českých lvů mluvilo dost.