Nariman Batthika

Nariman Batthika Zdroj: Instagram / missvenezuela.com

Mariem Velazco
Veruska Ljubisavljević
Mariem Velazco
Mariem Velazco
Mariem Velazco
23
Fotogalerie

Zdevastovaná Venezuela si pořád drží neobvyklé prvenství – má nejkrásnější ženy světa

Jihoamerická Venezuela je už mnoho let sužována velkými ekonomickými a politickými problémy. Přesto si drží jedno světové prvenství – krásné ženy této země se pořád umísťují na čelných místech v různých světových soutěžích krásy. Podle odborné stránky Missosology tomu tak bylo i v minulém roce, když se vyhodnotí pět největších mezinárodních soutěží. Ostatně stačí se podívat na fotografie.

Například na Miss Universe skončila loni jako druhá vicemiss Venezuelanka Sthefany Gutiérrez. Na Miss World se do první třicítky probojovala Veruska Ljubisavljević, na Miss International vyhrála Mariem Velazco, na Miss Earth byla v první osmičce Diana Silva a na Miss Supranational pronikla do „top 10“ Nariman Batthika.

Když se tyto výsledky na mezinárodních soutěžích sečtou, tak Venezuelanky byly loni nejúspěšnější na světě, následovány krásnými ženami z Filipín, Mexika, Jižní Afriky a Vietnamu. Zajímavé je, že české dívky se v posledních letech neprosazují, zatímco „venezuelská vlna“ trvá už delší dobu.

Někdy je Venezuelankám vyčítáno, že jejich tvary jsou někdy spíše výtvorem plastických chirurgů než přírody. To ale jejich silné postavení mezi nejkrásnějšími ženami světa nijak neumenšuje.

Pozoruhodné také je, že i když se Venezuela potýká s nesmírnými problémy, soutěže krásy se pořádají dál a na rozdíl od kolabujícího exportu ropy, funguje v tomto směru vše, jak má.