Nahý fotograf a oblečený model

Nahý fotograf a oblečený model Zdroj: BoredPanda

Nahý fotograf a oblečený model
Nahý fotograf a oblečený model
Nahý fotograf a oblečený model
Nahý fotograf a oblečený model
Nahý fotograf a oblečený model
35
Fotogalerie

Akty trochu jinak: Nahý fotograf fotí oblečené modelky. A výsledek vás zaručeně pobaví

Fotit akt může být pro některé lidi velmi nepříjemné, zvlášť pro ty, kteří na to nejsou zvyklí. Jsou i tací, pro něž je stresující i focení, při kterém jsou oblečení. Ale co se stane, když svůj oděv odloží fotograf? To se rozhodl prozkoumat americký fotožurnalista Trevor Christensen ve své sérii Nude Portraits.

Když Christensen fotí portréty, je pro něj stěžejní, aby se model cítil dobře. Rozhodl se proto změnit dynamiku tradičního portrétu. Focený zůstal oblečený a sledoval nahého fotografa. „Vycházel jsem z toho, že celý život jsem ten, který se při focení cítí uvolněný, a snímá model, který se až tak dobře necítí. Já se mu s tím snažím pomoci. Co se stane, když fotograf, který se cítí nepříjemně, bude zabírat model, který se cítí stejně zvláštně?“ ptal se Christensen sám sebe.

Pro fotografa tak šlo o velký umělecký experiment. Rozhodl se prozkoumat, jak jeho strach a diskomfort při focení promění kvalitu i atmosféru pořízených snímků. Ačkoliv je Christensen velmi zkušený fotograf (jeho práce se objevuje například ve Washington Post, USA Today nebo na BBC), přiznává, že první portréty, které fotil nahý, pro něj byly příšerné.

„Bylo zvláštní normálně fotit a pokračovat v konverzaci, když jsem byl nahý. A to i s lidmi, které jsem dobře znal. Udělal jsem kolem padesátky snímků, které jsem si absolutně neužil,“ prozradil. „Jak jsem si na nahotu postupně zvykal, nebyl jsem z celé procedury tak rozrušený. Ani modelové nereagovali tak silně na to, že jsem svlečený. Dospěl jsem tak k tomu, že fotografovaný do jisté míry přejímá energii, která proudí z fotografa,“ uzavírá Christensen.

Na snímky Trevora Christensena se podívejte do galerie.