Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Babiš mladší: Můj otec lže, překročil červenou čáru. Nejsem vůbec pod dozorem

„Teď čtu v novinách, že můj otec řekl, že musím být pod ‚neustálým dozorem‘ vzhledem k mé pseudonemoci, které se říká schizofrenie. Tím překročil červenou čáru, protože to je lež a sahá to a dotýká se to mé osobní svobody. Nejsem vůbec pod ‚dozorem' ve Švýcarsku, ale volný," napsal Andrej Babiš mladší reportérům Seznamu, kteří v pondělí večer zveřejnili videoreportáž ze setkáním s premiérovým synem ve Švýcarsku.

Premiér Babiš v reakci na reportáž označil postup novinářů za hyenismus a prohlásil, že jeho syn má schizofrenii a dcera bipolární poruchu. Novináři podle něj zneužili nemocného člověka, kterému nelze věřit.

Babiš mladší se však proti slovům otce ohradil a označil je za lež. Trvá na tom, že mu jeho ošetřovatel (Protopopov) řekl, že s otcem udělá všechno, aby byl zavřený (v psychiatrické léčebně).

Syn premiéra reportérům napsal, že chce být v kontaktu s českou policií.

Čapí hnízdo

Nová fáze kauzy Čapí hnízdo začala v pondělí večer reportáží ze Švýcarska, kdy Andrej Babiš mladší řekl na video, že byl unesen na Kryma podepisoval nějaké dokumenty k Čapímu hnízdu, ale vůbec neví jaké. Také řekl, že se svého "opatrovníka" Petra Prototopova bojí. 

Chronologický vývoj kauzy Čapí hnízdo najdete ZDE. Dočtete se tam nejen o vývoji kauzy, ale zjistíte také podstatu kauzy a přečtete si i výroky Andreje Babiše staršího, kterými sám sobě protiřečil.