Karel Havlíček a Karel Havlíček

Karel Havlíček a Karel Havlíček Zdroj: Úřad vlády ČR

Ministr dopravy, průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) během rozhovoru pro Blesk Zprávy (11.9.2020)
Karel Havlíček (za ANO) v Partii na Primě
Vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) na tiskové konferenci amerického ministra zahraničí Mikea Pompea a premiéra Andreje Babiše (ANO) (12.8.2020)
Premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) na návštěvě Liberce (21.8.2020)
Ministr dopravy, průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) během rozhovoru pro Blesk Zprávy (11.9.2020)
10
Fotogalerie

Ministr průmyslu Havlíček chce více rozvolňovat. Ministr dopravy Havlíček rozvolňovat nechce. Měl by se konečně vyspat, tvrdí Babiš

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček tvrdí, že by se nyní před Vánoci mělo rozvolňovat co nejvíce, aby se ekonomika a hlavně mnozí živnostníci takříkajíc zmátořili.

Ministr dopravy Karel Havlíček však tvrdí opak a s ministrem obchodu a průmyslu Havlíčkem se dostal do křížku.

„Nesmíme to uspěchat nebo dopadneme jako na konci léta. Já rozumím tomu, že pan ministr vidí hlavně ten obchod a ekonomiku. Konec konců je to zaměření jeho resortu. Nicméně musíme si uvědomit, že pokud budeme zběsile rozvolňovat, budou přibývat nakažení a zase se bude všechno zakazovat. Já jsem pro, abychom chvíli počkali a uvidí se,“ tvrdí ministr dopravy Karel Havlíček.

„Pan Havlíček ať se soustředí na nedostavěné dálnice a časté železniční nehody a nevyjadřuje se ke covidu a hlavně obchodu,“ rýpnul si Karel Havlíček do ministra dopravy Karla Havlíčka.

Ten si to samozřejmě nenechal líbit a prostřednictvím médií vzkázal, že pan ministr průmyslu a obchodu Havlíček se může společně s Romanem Šmuclerem chytit za ruce a společně odejít do západu slunce vstříc světu, kde je covid jen neškodná chřipka a kde se upřednostňuje byznys před lidským životem.

Mediální přestřelka mezi dvěma ministry samozřejmě příliš nepomohla důvěře občanů ve vládu. Celou situaci s rozhádanými ministry se pokusil uklidnit poslanec stínový ministr Zdravotnictví Karel Havlíček. 

„Jak ministr dopravy, tak ministr průmyslu a obchodu by si oba dva měli uvědomit, že dnes není v žádném případě prostor na nějaké veřejné osobní útoky.  Musíme táhnout za jeden provaz.  Situace je vážná a jako vláda musíme získat ztracenou důvěru občanů. Tyhlety mediální šarvátky k získání důvěry rozhodně nepomůžou,“ kroutil hlavou stínový ministr zdravotnictví Karel Havlíček.

Ministr obchodu a průmyslu  Karel Havlíček si slova stínového ministra zdravotnictví Karla Havlíčka k srdci příliš nevzal, neboť mu vzkázal, že on tu ještě chyběl.

Když potom na mimořádné tiskové konferenci vyhlásil ministr obrany Karel Havlíček ministerstvu dopravy válku, vložil se do situace premiér Andrej Babiš.

„Pan Havlíček je unavený. Co vím, tak už dva měsíce nespal. Má toho moc. Maká do roztrhání těla a poslední dobou se potýká nejen s únavou a halucinacemi, ale i stihomamem. Vedle funkcí ministra obchodu a průmyslu a dopravy si ve své hlavě přibral několik dalších ministerstev.  Máme o něho strach a příští týden jej vysíláme na vyšetření,“ posmutněl premiér Andrej Babiš, který dodal,  že Karel Havlíček  není ministrem obrany, takže žádnou válku ministerstvu dopravy nevyhlásil.

„Jenom se potřebuje konečně pořádně vyspat,“ povzdechl si Andrej Babiš na adresu pana ministra.  

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že ne všichni se shodnou na tom, zda je rozvolňování na začátku prosince to správné řešení.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>