Vůbec nejméně zbraní podle dostupných statistik vlastní v Evropě Litevci, Poláci a Rumuni.

Vůbec nejméně zbraní podle dostupných statistik vlastní v Evropě Litevci, Poláci a Rumuni. Zdroj: profimedia.cz

Co zkusit trička, Máro?
Ilustrační snímek.
Andrej Babiš
Určitě tam ještě nějaký ministr bude
Ilustrační snímek
10
Fotogalerie

Vláda otevřela obchody se zbraněmi a střelivem, schovala se do bunkru a vyhlásila právo silnějšího

Poměrně nečekanou strategii v boji proti epidemii koronaviru zvolila česká vláda v čele s premiérem Andrejem Babišem. Po měsících marného boje s nákazou i sama se sebou, vláda od pondělí otevřela obchody se zbraněmi a střelivem, uzavřela se v nedobytném bunkru a vyhlásila právo silnějšího.

„Snažili jsme se.  Bojovali. Byli jsme a já věřím, že stále i jsme best in covid. Dělali jsme vše potřebné i nepotřebné a ono to nikam moc nevedlo. Ekonomika se nám hroutí pod rukama. Pořád tu máme tisíce nakažených denně a já tohle vážně už nemám zapotřebí. Tomuhle jsem se neupsal. Když jsem se rozhodl, že budu premiér, představoval jsem si, jak jezdím do Bruselu všem vykládat, jakou jsem odvedl v České republice skvělou práci a potom budu čerpat dotace s tím, že se tu a tam nechám vyfotit na Facebook se šťeňátkem a hotovo. Ne, že budu čelit krizi takových rozměrů. Na tohle fakt nejsem zvědavej. To mě nebaví.  

Zkusil jsem to, nevyšlo to. Jednoduchý. Tímto předávám Českou republiku do rukou lidu. Každý pojede sám za sebe. Občan za občana. Rodina za rodinu. Aby to bylo zajímavější, otevřeli jsme obchody se zbraněmi a střelivem,  ať si lidi koupí nějakou tu brokovnici na ochranu sebe a svých blízkých, popřípadě na útok. Je mi to už jedno. Na Čapáku mám podzemní protiraketový bunkr. Tam jsme se zavřeli spolu s ministry za ANO a počkáme, až bude vakcína a situace se uklidní.  Lidé se zatím v ulicích vyblbnou, uleví si od svých problémů a na jaře nebo v létě zase bude líp,“ vzkázal národu premiér Andrej Babiš ze svého bunkru pod Čapím hnízdem. 

 

Zatímco poslanci a ministři za ANO vyčkávají v bunkru, ministři za ČSSD jsou na náměstích lámáni davem v kole, protože oni bunkr nemají, neboť mají jenom dluhy, tak lidé povětšinou otevření obchodů se zbraněmi a střelivem uvítaly. 

Od pondělí můžeme celoplošně sledovat hladovějící umělce, kterak se zbraní v ruce na ulici nutí náhodné kolemjdoucí, aby si poslechli jejich novou písničku nebo v případě, že jde o herce, tak aby shlédli jejich hereckou etudu či kousek divadelního představení. 

Problém trochu dělají rodiče dětí třetích a vyšších tříd základních škol, kterým už pod tíhou domácí výuky a znuděných potomků částečně jeblo, takže střílí ze svých oken do lidí na ulici. Hlášeny jsou i případy zlomených rodičů, kteří vylezli  na kostelní věž a odsud odstřelují své spoluobčany. 

Jak je vidno, otevření obchodů se zbraněmi a střelivem probudilo v lidech jen to nejlepší, jak se ostatně dalo čekat, a pomalu ale jistě míříme k postapokalyptickému scénáři, kdy zbude jen spálená zem, lidé žijící v menších komunitách a jeden výrazný psychopatický vůdce nějakého klanu kanibalů, který si říká Kazatel a ze své pevnosti pořádá nájezdy do okolních komunit, kde plení a nabírá otroky. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že systém mírnění restrikcí   je tak trochu na hlavu a sama vláda nejspíš vůbec neví, co dělá.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>