Ministr zdravotnictví Blatný s premiérem Babišem pokračují v chaotických rozhodnutích

Ministr zdravotnictví Blatný s premiérem Babišem pokračují v chaotických rozhodnutích Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Protiepidemický systém ministerstva zdravotnictví
Protiepidemický systém ministerstva zdravotnictví
Protiepidemický systém ministerstva zdravotnictví
Protiepidemický systém ministerstva zdravotnictví
Kompletní tabulka opatření podle protiepidemického systému PES
32
Fotogalerie

Vláda blbosti šlape na plné obrátky. Zpřísňuje i uvolňuje současně. Víc než na lidi myslí na psy

Je to tady znovu. Psí kadeřnictví se mohou od pondělí otevřít, lidská ne. V době největších nárůstu nakažených nebyl počet nakupujících v obchodech omezen, při nynějším poklesu ale vláda podmínky zpřísňuje. Ve školách ovšem naopak opatření částečně uvolní. Spolčení hlupců opět úřaduje.

V minulých týdnech, kdy počty nakažených exponenciálně stoupaly, byly ty obchody, které vláda nechala otevřené, přístupné bez omezení. Teď se – alespoň podle vládních čísel – epidemie začíná uklidňovat. A vláda na to reaguje zcela v logice své dosavadní nesmyslné strategie – opatření v obchodech zpřísní, takže od středy v nich bude smět být na patnáct metrů prodejní plochy jen jeden zákazník. Lidi budou čekat v zimě před obchody, až na ně přijde řada. V podzimním počasí ideální na nastydnutí a nárůst respiračních onemocnění.

Proč to vláda udělala? No přece proto, aby opatření zpětně přizpůsobila pětibarevné tabulce, kterou si vymyslel a namaloval ministr zdravotnictví Jan Blatný a spol. Že jde o oprášený nefunkční semafor, který už jednou skončil v koši za ministra Vojtěcha? Že ho kritizuje kde kdo, od exministra a epidemiologa Romana Prymuly až po opozičního poslance Dominika Feriho, který vládě pomáhal s jiným koronavirovým webem? Na a co?! Píáristi hnutí ANO dali oprášenému semaforu infantilní název PES (protiepidemický systém) a doplnili ho hlavičkami psíků. Části lidí by se to snad mohlo líbit a aspoň chvíli to zase bude vypadat, že ministerstvo zdravotnictví má prst na tepu doby. Čau, lidi! Ohlídá nás PES.

Další krok, opět totální úlet. Dosavadnímu systému mnozí vyčítali, že je nepřehledný, že seznam uzavřených a otevřených provozoven komplikuje velké množství výjimek. Tak do toho! Vláda přidala další. Od pondělí mohou otevřít psí salony. Po smyslu se raději ani neptat, kdoví, co by se ukázalo. Nejpřijatelnější vysvětlení je, že Gigi potřebuje ostříhat. Neříkejte, že nevíte, že Gigi je toy pudl Moniky Babišové! Vždyť ho přece premiér i s manželkou opakovaně předvedli na fotkách a dostali za to plno lajků a srdíček.

Jak s tím vším jde dohromady to, že od středy se do školy vrací žáci 1. a 2. tříd? To by samozřejmě byla dobrá zpráva, pokud by to bylo na základě epidemiologického zhodnocení situace a konstatování, že jsme z nejhoršího venku a může se postupně začít učit. Proč ale potom zpřísňovat opatření v obchodech?

Více než cokoliv jiného to vypadá, že jde prostě jen o další sérii kroků, které vláda náhodně vylosovala z osudí nebo je Babišovi poradila jeho soukromá věštkyně. Doporučení pro všechny z toho plyne jasné: Vláda maká. Zachraň se (sám), kdo můžeš!