Policie má kvůli migraci spoustu práce.

Policie má kvůli migraci spoustu práce. Zdroj: Profimedia.cz

Demonstrace PEGIDA
Uprchlíci na cestě Maďarskem
Lutz Bachmann z PEGIDA si hrál na Adolfa Hitlera.
I v Německu frčí červené karty... tuhle vytasila AfD na kancléřku kvůli azylu.
Politická korektnost je tyranií se slušným chováním, jak pravil americký herec Charlton Heston
6
Fotogalerie

Migranti přinesli Německu vlnu kriminality

Je větší problém zločinnost imigrantů, nebo politická korektnost, která nám brání o ní psát a vyjadřovat se k ní? Gatestone Institute je konzervativní newyorský think-tank, který zpracovává věrohodná data. Z jeho zpráv jsem vybral to nejzajímavější o zločinech migrantů v Německu.

Donedávna - ještě před rokem - byl možný nárůst kriminality s příchodem migrační vlny tématem kavárenských diskusí. Přesněji řečeno - nepodložených blábolů. Ti, kteří jsou „proti imigrantům“, se báli nárůstu zločinnosti, ti „proimigrantští“ naopak tvrdili, že se příchozí budou dopouštět kriminality jen v rámci obvyklého počtu zlodějů ve skupině. Nyní Gatestone institut přinesl čerstvá čísla, která ukazují doslova tragickou realitu. A stejně tragicky na ty zprávy reagoval tuzemský mainstreamový tisk.

Do deníku Bild unikla důvěrná policejní zpráva „Zločin v kontextu imigrace" (Kriminalität im Kontext von Zuwanderung). Čísla Gatestone nijak nekomentuje - ono to také není třeba. Vybral jsem nejzajímavější údaje.

Migranti spáchali v roce 2015 v Německu 208 344 trestných činů. Započítány jsou přitom jen činy objasněné, nikoliv ty neobjasněné. Proto může být reálný počet zločinů imigrantů - včetně nevyřešených a nenahlášených - přesahovat čtyři sta tisíc případů za rok, neboť v Německu mají asi padesátiprocentní objasněnost. Jde o osmdesátiprocentní nárůst oproti roku 2014 a vyjde na zhruba 570 trestných činů spáchaných migranty každý den, neboli 23 trestných činů každou hodinu.

Zpráva není typicky německý produkt - je chaotická, neúplná a zmatečná. Například neobsahuje údaje o trestné činnosti v Severním Porýní-Vestfálsku (včetně Kolína), což je nejlidnatější stát v Německu a také stát s největším počtem migrantů. Také chybí údaje o trestné činnosti z Hamburku, druhého největšího města v Německu, a Brém.

Gatestone rovněž uvádí, že někteří političtí představitelé napříč Německem nařídili policii, aby přivírala oči nad trestnou činností imigrantů. Takže celkový počet trestných činů a přestupků spáchaných běženci bude ještě vyšší.

Ale konkrétněji: Krádeží bylo loni migrantům prokázáno v 85 035 případech, což je téměř dvakrát tolik jako v roce 2014 (44 793 případů). 36 010 bylo hlášených případů napadení a loupeže, což je zhruba dvakrát více jako v roce 2014 (18 678). Bylo hlášeno 1 688 sexuálních napadení žen a dětí včetně 458 případů znásilnění a sexuálního nátlaku. Jde o čísla za rok 2015, takže mezi ně nejsou započítány sexuální zločiny migrantů v západoevropských městech na Nový rok. Migranti byli loni obviněni ze 240 pokusů o vraždu, což je dvojnásobek ve srovnání s 127 pokusy o vraždu v roce 2014. Vražd spáchali imigranti osmadvacet, z toho v sedmadvaceti případech přišel o život jiný migrant a v jednom případě Němec.

Počítejme s hypotézou, že za nárůst kriminality můžou právě nově příchozí. Uvádí se, že v loňském roce přišlo do Německa asi jeden milión dvě stě tisíc imigrantů. Na ně připadá 80% nárůst, tedy asi 92 tisíc objasněných zločinů, nebo včetně neobjasněných řekněme 180 tisíc. Na sedm imigrantů připadá jeden zločin, kdyby tedy každý měl jiného pachatele, máme mezi nově příchozími 14 procent kriminálníků. Oproti tomu se v jedenaosmdesátimiliónovém Německu ročně stane skoro šest milionů zločinů, takže se proviní asi sedm procent populace.

To jsou všechno statistiky. Jak takový zločin přistěhovalců vypadá v praxi?

V prádelně i obchoďáku

Například v Hamburku a Brémách se stávají závažným problémem kriminální gangy nezletilých běženců. Zaměřují se na terorizování lidí - třeba místních obchodníků - čistě pro radost, na kapesní krádeže a pouliční loupeže. V Hamburku se ročně ukradne až 20 000 peněženek. To je asi 55 denně. Norman Grossmann, ředitel spolkové policie v Hamburku, říká, že devadesát procent z nich je ukradeno muži ve věku dvacet až třicet let, kteří pocházejí ze severní Afriky nebo Balkánu.

Samostatnou kapitolu pak tvoří médii často zamlčované případy sexuálního násilí. Jiná studie Gatestone Institute se zaměřuje právě na sexuální násilí migrantů v Německu. Mapuje jen prvních osm měsíců loňského roku, čísla za celý rok 2015 zatím nemáme k dispozici. I tak jsou to alarmující počty: Neustále narůstá počet žen a dívek obtěžovaných či znásilněných v zařízeních pro uprchlíky. To tvrdí sociální pracovníci, kteří v utečeneckých ubytovnách pracují - a dodávají, že základním problémem jsou společná útočiště pro muže a ženy. Mají sice oddělené ložnice, ale společná sociální zařízení, a právě na nich dochází k útokům.

Zároveň narůstá počet německých žen obtěžovaných či znásilněných uprchlíky, což podle Gatestone úřady přehlížejí a tají. V Bavorsku v útulku pro uprchlíky v Bayernkaserne, bývalé vojenské základně v Mnichově, dochází podle ženských organizací ke znásilňování a prostituování denně. Osmdesát procent osazenstva tvoří muži a po sexuálních službách je velká poptávka. Sex s uprchlicí stojí deset eur. Tamní sociální pracovník charakterizuje utečenecký tábor lakonicky: "Jsme největší bordel v Mnichově!"

Tutlají, ale soudí

Řada násilníků z řad čerstvých imigrantů už byla i odsouzena: 28. srpna dostal dvaadvacetiletý eritrejský žadatel o azyl rok a osm měsíců vězení za pokus znásilnit třicetiletou iráckou Kurdku v uprchlickém táboře v bavorském městě Höchstädt; 26. srpna se čtyřiatřicetiletý žadatel o azyl pokusil znásilnit stejně starou ženu v prádelně uprchlického zařízení v Stralsundu; 6. srpna policie odhalila, že třináctiletá muslimská dívka byla znásilněna žadatelem o azyl v uprchlickém zařízení v Detmoldu. Ta dívka a její matka údajně uprchly z vlasti, aby unikly z kultury sexuálního násilí. Muž, který dívku v táboře znásilnil, byl její krajan.

Policie o znásilněních mlčela, dokud na ně neupozornila místní média. Noviny Westfalen-Blatt dokonce výslovně napsaly, že policie nechtěla jít s informacemi "ven", aby nelegitimizovala kritiky imigrace. Policie informovala, že mlčení o podobných kauzách je ve prospěch obětí. Policejní šéf Bernd Flake potvrdil: „Budeme pokračovat v této politice (neinformování veřejnosti), kdykoli dojde k trestné činnosti v uprchlických táborech."

Mezitím pokračuje a sílí znásilňování německých žen a dětí. Několik případů: 26. července byl napaden čtrnáctiletý chlapec na záchodě regionálního vlaku ve městě Heilbronnu. Policie hledá muže "tmavé pleti", který má "arabský vzhled." Ve stejný den jedenadvacetiletý tuniský žadatel o azyl znásilnil dvacetiletou ženu v Dornwaldu v Karlsruhe. Policie držela věc v tajnosti do poloviny srpna, kdy na znásilnění upozornily místní noviny. 13. srpna policie zatkla dva irácké žadatele o azyl (19 a 23) kvůli znásilnění osmnáctileté ženy v Hammu.  11. září byla šestnáctiletá dívka znásilněna neidentifikovaným mužem s "tmavou pletí mluvícím lámanou němčinou" blízko uprchlického tábora v bavorském městě Mering.

Případů uvádí Gatestone desítky - většinu z nich často s velkým zpožděním monitoroval pouze lokální tisk a do celostátních médií se zprávy nedostaly.

Silvestrovská noc pak přinesla známé události hromadných sexuálních útoků v řadě západoevropských měst. Policie v Kolíně nad Rýnem, kde byly útoky nejsilnější, obdržela více než tisíc stížností od žen, včetně 454 oznámení sexuálních útoků. Policie v Hamburku obdržela stížnosti od 351 žen, včetně 218 oznámení o sexuálním napadení. První soudní výrok nad zločiny za Silvestra padl 24. února. Soud v Kolíně nad Rýnem odsoudil třiadvacetiletého marockého přistěhovalce k šestiměsíční podmínce a pokutě sto eur za krádež mobilu.

Hromadné sexuální útoky ale neskočily se Silvestrem. Pětadvacátého února dav žadatelů o azyl z Afghánistánu napadl tři dospívající dívky v nákupním centru v severoněmeckém Kielu. Nejdříve dva afghánští muži (19 a 26 let) začali pronásledovat a fotografovat tři dívky (ve věku 15, 16 a 17 let) v nákupním centru Sophienhof. Fotografie z obtěžování dali mladíci ihned na sociální sítě, načež přispěchalo a k obtěžujícím se přidalo asi třicet dalších žadatelů o azyl.

Měl jsem při psaní tohoto článku spoustu myšlenek, jak ta čísla vtipně okomentovat. Když jsem však nakonec data uviděl pohromadě, pochopil jsem, že jsou tak děsivá, že žádný komentář nepotřebují.

Německá zločinnost migrantů podle národnosti:

Sýrie (24 %), Albánie (17 %), Kosovo (14 %), Srbsko (11 %), Afghánistán (11 %), Irák (9 %) , Eritrea (4 %), Makedonie (4 %), Pákistán (4 %), Nigérie (2 %).

Data k tomuto textu byla čerpána ze statí Soerena Kerna: Germany: Migrants' Rape Epidemic, Germany: Migrant Crime Skyrockets a Germany: Migrant Rape Crisis Worsens publikovaných na serveru gatestoneinstitute.org. Gatestone Institute, což je v New Yorku sídlící nevládní neziskový konzervativní think-tank zaměřený na informování o událostech, o kterých mainstreamová média informují podujatě či vůbec. Předsedou Institutu je bývalý velvyslanec USA při OSN Jonh R. Bolton.