Herečka Eva Longoria na sjezdu Demokratické strany

Herečka Eva Longoria na sjezdu Demokratické strany Zdroj: Profimedia.cz

Herečka Eva Longoria na sjezdu Demokratické strany
Herečka Eva Longoria na sjezdu Demokratické strany
Eva Longoria na dovolené na ostrově Formentera.
Eva Longoria na dovolené na ostrově Formentera.
Eva Longoria a José Antonio Bastón
15
Fotogalerie

Herečka Eva Longoria odpověděla Trumpovi na hnusný útok: „Můj otec není znásilňovač, ale veterán války“

Americká herečka a modelka Eva Longoria, známá především ze seriálu Zoufalé manželky, vystoupila v pondělí na sjezdu Demokratické strany s plamenným projevem, kde tvrdě bránila svoji rodinu vůči útokům Donalda Trumpa. Ten napadl Longorii už dvakrát. Její rodinu dal do souvislostí s mexickými drogovými dealery a sexuálními agresory, kteří podle něj přicházejí do USA znásilňovat a okrádat americké rodiny.

Donald Trump ve své vypjaté kampani skutečně nešetří nikoho, kdo je v táboře demokratů. O rodinu Evy Longorie se otřel již dvakrát. Podrobně o tom informoval například web Mail Online.

Nejdříve Trump hovořil o rodině Longorie, která původně pochází z Texasu, jenž ale kdysi patřil Mexiku. Herečka však uvedla, že její rodina již po devět generací žije ve Spojených státech a že její otec není ani mexický lupič a znásilňovatel amerických žen, nýbrž vyznamenaný veterán několika válek.

Ve druhém a skutečně lidsky odporném útoku si Trump nevybíravým způsobem dělal srandu z reportéra Serge Kovaleského, jenž trpí vážnou nemocí artrogrypózou, která omezuje správnou funkčnost končetin.

Při tomto krátkém výstupu Trump parodoval Kovaleského pohyby hlavy a rukou, jež tento muž kvůli své těžké nemoci neovládá tak jako běžný člověk. To se Longorie velmi dotklo, protože její sestra Lisa má sama podobné problémy.

Matka Longorie navíc zasvětila život pomoci lidem s různými fyzickými i psychickými problémy. Proto Longoria citovala i tento Trumpův bonmot a označila ho za „odporný a nechutný“.

V projevu nakonec podpořila demokratickou kandidátku Hillary Clintonovou, která podle ní „celý život bojuje za práva a svobodu běžných Američanů“ a je „nejkvalifikovanějším kandidátem na prezidenta“.

VÍCE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH V USA ČTĚTE ZDE >>>