Ivanka Trumpová na sjezdu republikánů

Ivanka Trumpová na sjezdu republikánů Zdroj: Profimedia.cz

Ivanka Trumpová na sjezdu republikánů
Donald Trump s dcerou Ivankou
Ivanka Trumpová na sjezdu republikánů
Ivanka Trumpová na sjezdu republikánů
Donald Trump s dcerou Ivankou
9
Fotogalerie

Spletla si Ivanka Trumpová adresu? Na sjezdu republikánů hovořila jako rozená demokratka

Ivanka Trumpová, dcera amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa a jeho bývalé čechoamerické manželky Ivany, je jednou z nejvýznamnějších poradkyní nominanta republikánů v boji o Bílý dům. Údajně právě na ní její otec hodně dá. Vystoupila ve čtvrtek v noci i na sjezdu republikánů v Clevelandu, ale její projev by klidně mohl zaznít také na setkání demokratů či české ČSSD.

Krásná, úspěšná a bohatá Ivanka (34), která má vlastní módní značku a je viceprezidentskou společnosti Trump Organization, je také matkou 3 dětí. Ve svém projevu se proto zaměřila zejména na ženy a jejich postavení ve společnosti. Podle průzkumů totiž americké ženy daleko více podporují demokratku Hillary Clintonovou. Zejména kvůli některým ostřejším výrokům Donalda Trumpa na adresu některých žen. Jenže Ivanka tvrdí, že je to úplně jinak.

„Můj otec bude bojovat za práva žen. Ve svých firmách vždy platil ženám za stejnou práci stejně jako mužům. Dokáže rozpoznat skutečné znalosti a dovednosti a je genderově neutrální,“ tvrdila Trumpová ve svém projevu v Clevelandu. Také se jednoznačně postavila na stranu žen, které pracují a volala pro ně po stejných podmínkách, jaké mají muži.

Dcera republikánského kandidáta se současně prezentuje jako symbol spokojené velké rodiny a připravuje vydání své další knihy, která se jmenuje „Ženy, které pracují“. Její vystoupení na sjezdu republikánů mělo proto přilákat zejména ženy-voličky.

Dcera Donalda Trumpa je v USA velmi známou osobností, často vystupuje v televizi a má určitý vliv. Její twitterový účet sledují skoro dva miliony lidí.

Ivanka Trumpová je také velmi blízkou přítelkyní Chelsea Clintonové, dcery demokratické soupeřky jejího otce. Před 11 lety také navštívila Českou republiku, kde trávila týden dovolené se svoji babičkou Marií Zelníčkovou.

Ještě větší překvapení než Ivanka ovšem na sjezdu republikánů, kteří podle českých médií přijali „ultrakonzervativní“ program, připravil spoluzakladatel internetové platební služby PayPal Peter Thiel. „Jsem hrdý na to, že jsem gay. Jsem hrdý na to, že jsem republikán. Především jsem hrdý na to, že jsem Američan,“ řekl Thiel v řeči na Trumpovu podporu. Od přítomných se dočkal bouřlivého potlesku.

VÍCE O DONALDU TRUMPOVI ČTĚTĚ ZDE >>>