The Promo Bay

The Promo Bay Zdroj: Archív

5000 muzikantů zažádalo o podporu na webu Pirate Bay, úhlavního nepřítele části hudebního průmyslu

Zábavní průmysl s Pirate Bay bojuje, ale alespoň 5000 umělců to vidí krapet jinak a dobrovolně žádají o mediální podporu na webu The Pirate Bay.

 

Web The Pirate Bay spustil začátkem roku experiment The Promo Bay. Nabídl umělcům, že změní své slavné logo a místo něj jim věnuje banner s odkazem na vybraného umělce. Ten tak může propagovat své dílo a odkázat na své nahrávky.

 

Doposud požádalo o podporu 5000 umělců, většinou hudebníků. Pirate Bay zatím spustilo 14 kampaní. Server TorrentFreak přinesl několik prvních zajímavých výsledků: hudebník George Barnett nabral 4000 nových facebookových fanoušků, filmař Tomás Vergara získal čtvrt milionů diváků na svůj animovaný snímek The Chase.

 

"Jsem si naprosto jistý, že během pár let odhalí The Promo Bay několik světových superstar," tvrdí zástupce Pirate Bay vystupující pod jménem Winston. Potenciál na to web jistě má, stránka dosahuje celosvětově 1.8 miliardy zobrazených stránek měsíčně.

 

Pokud se také snažíte prorazit a chtěli byste kousek z tohoto koláče, tak do projektu se můžete přihlásit zde. V přihlášce si vyberete tři země, v nichž se vaše promo (možná) objeví.