Video placeholde
Otakar Petřina vyráží do ringu k zápasu s Karlosem Vémolou
Velkolepý nástup Marpa k zápasu s Karlosem Vémolou
Velkolepý nástup Marpa k zápasu s Karlosem Vémolou
Velkolepý nástup Marpa k zápasu s Karlosem Vémolou
Marpo nastupuje do boje s Karlosem Vémolou
19
Fotogalerie

Sestřih duelu Karlos Vémola vs. Marpo v Oktagonu: Podivný box, podivný zápas, podivná výhra

Přední český MMA zápasník Karlos Vemola porazil v exhibičním boxerskékm utkání zpěváka Otakara Peřinu alias Marpa a ovládl tak hlavní duel akce Oktagon Underground v zaplněné pražské O2 areně. Ringový rozhodčí duel k nelibosti diváků a obou aktérů ukončil ve 4. kole kvůli pasivitě Marpa a Vémola tak vyhrál technickým k.o.

"Já taky nejsem spokojený s tím, že to takhle skončilo. Je to nejtvrdší zpěvák v České republice," řekl Vémola, jehož slova v ringu provázelo bučení diváků, kteří většinou fandili Marpovi. "Až si zápas pustíte ze záznamu, tak uvidíte, jak mi trenér po třetím kole říkal, abych přestal takhle tlačit a dal tam levý hák. Říkal jsem mu, dej mi prosím ještě jedno kolo a slibuji, že v pátém šestém začnu," uvedl Vémola k nepříliš atraktivnímu boxu.

Samotný duel se totiž většinou odehrával u provazů, Vémola se na soupeře tlačil a často byl o něj zapřený hlavou. "Zápas probíhal přesně tak, jak jsme trénovali a představovali si. Přiznám se, že jsem nečekal, že bude mít takhle tvrdé háky. Sežral jsem jich asi třicet a točila se mi hlava, ale šlo to podle plánu. Až na ten závěr," řekl Vémola.

Marpo se v minulosti věnoval thajskému boxu, za sebou má i jeden profesionální duel se slovenským rapperem Patrikem Vrbovským alias Rytmusem. Ten v roce 2018 vyhrál, tentokráte ale padl. "Přesně tohle jsme trénovali, byl jsem v krytu v lanech. Asi jsem nebyl tolik aktivní, ale nevím, proč to bylo odmávané. Mrzí mě to, šest kol bych dal v pohodě. Měl jsem na to netrénováno," řekl Marpo.

V jediném oficiální boxerském zápase, který bude zapsaný ve statistikách, porazila Lucie Sedláčková na body Milenu Kolevovou z Bulharska a připsala si patnáctou výhru v 17. duelu. "Byl to hodně těžký zápas. Váha šla trošku cítit, takže jsem byla ostražitá a jsem ráda, že to takhle dopadlo," řekla Sedláčková.

Mlátička z Děčína. Kdo je boxerka Lucie Sedláčková:

Video placeholde
NEPŘEHLÉDNUTELNÍ - Mladá a úspěšná boxerka Lucie Sedláčková • Martin Bartkovský

Duel byl totiž domluvený na poslední chvíli a Sedláčková tak souhlasila s tím, že soupeřka bude těžší. V reálu byl mezi boxerkami rozdíl nejméně pět kilogramů. "V boxu jde cítit každé kilčo, ale já jsem ráda, že vůbec přijela, protože to bylo hodně komplikované. Je to skvělá boxerka a já jsem šťastná, že jsme udělaly takový zápas," dodala sedmadvacetiletá česká boxerka, která byla v minulosti držitelkou světového stříbrného pásu organizace WBC. Po prohře v roce 2018 ale téměř tři roky neboxovala a teď se vrací do ringu.