Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Vladimír Mertlík: Miloš Zeman papá puding, 25 000 mrtvých už ne!

Jako v přírodopisném seriálu „Modrá planeta“ si připadali lidé návštěvníci a pacienti Nemocnice Na Homolce, kde se volně pohybovala skupina divokých prasat. Dospělí jedinci s podsvinčaty hluboko rozryli travnatý povrch areálu, ale nebezpeční nebyli. Jen bachyně se tu a tam vrhla proti lampě, aby se o ni podrbala. Prý by se o ně měli postarat myslivci.

Jako v detektivním seriálu „Rapl“ si připadají lidé v Česku, kde se volně pohybuje skupina zdivočelých politiků. Dospělí jedinci z čeledi ministrů s náměstky rozryli hospodářský systém země až na hranici bezpečnosti. Jen ministryně se nevrhaly proti lampám, aby se o ně podrbaly. Prý by se o ně měli postarat voliči. 

Za sportem i do přírody mohou lidé po celém okrese i bez tlamokrytů, rozhodla ve čtvrtek vláda v rámci uvolnění nouzového stavu. Zpětné zrcátko zachytilo zprávy, že je v kuloárech Sněmovny diskutován opoziční návrh zákona, podle nějž by měl být naopak omezen pohyb členů vlády na katastr budovy a zahrad Strakovy akademie. Nařízení by mělo trvat až do konce nouzového stavu, který bude v zájmu veřejného pořádku automaticky prodlužován až do 5. října 2021. 

Podle ruské státní zpravodajské agentury RIA Novosti považuje Česko vakcínu „Sputnik V“ za jednu z nejlepších na světě. RIA informaci získala od redaktora „Haló novin“ Tomáše Cinky, který na stránkách tohoto listu před časem napsal: „Sputnik V se zatím jeví jako jedna z nejlepších vakcín a všude si ji pochvalují. Ale jsou prostě určité skupiny lidí, které to nemohou skousnout!“ 

Význam komentáře zvyšuje vítězství Cinky v soutěži Ústavu duševní svěžesti Dobřany v kynologickém výcviku zubních kartáčků v kategorii Fifinka.    

Miloš Zeman se snaží získat pro tažení ve prospěch ruské vakcíny „Sputnik V“ také akademickou podporu. „Prezident republiky se po poradě s prof. Prymulou v této věci obrátil na rektora UK, prof. Zimu,“ potvrdila zprávy Zemanova hlásná trouba JO. Epidemiology byl podpořen akademický průzkum vakcíny jejím otestováním na cílové skupině, nejlépe členech Kanceláře Pražského hradu, členech SPD a KSČM, Romanu Prymulovi a podporovatelích Sputniku V. Ve prospěch návrhu mluví úspěšné farmakologické testy na krysách a potkanech v jiných případech.  

Po zvolení Donalda Trumpa poslal Miloš Zeman do Bílého domu informaci o tom, že je u nás nazýván českým Trumpem. Poté, co se minulý týden válel prezident USA Joe Biden na schůdcích Air Force One jak postřelený kanec, je nejvyšší čas poslat do Bílého domu informaci, že Miloš Zeman je u nás nazýván českým Bidenem.

A jak si stojí česká politika? Mladí komouši cítí, že „Poslední bitva vzplála…“, mají roupy a volají: „…dejme se na pochod!“ Pochopili, že stranické kádry jsou sice pevné jako Skála, jen srostlé už nejsou srdci s masou pracujících, ale tučnými zadky s křesly stranického sekretariátu. A mladí by také rádi „přes spáleniště, přes krvavé řeky, jak hřmící pluky neochvějně dál“ šli „kupředu levá, zpátky ni krok“, až Václavským náměstím opět zazní „Modré a bílé průvody mužů a žen, červené šátečky pionýrů, mladý je ten, kdo bojuje za šťastný život s armádou míru, mladý je básník, jenž zpívá pro mladé, mladá je píseň holubička čistá, všichni jsme mladí, měšťácký Západe, mladý je každý komunista…" 

Mladí komouši by si také rádi trochu zavěšeli – síly mají dost – a o třídním boji toho slyšeli vyprávět na besedách staré soudruhy tolik pěkného. Předsedkyně Komise mládeže ÚV KSČM Petry Prokšanové tvrdí, že se strana „omlazuje v potu tváře“, ale málo. Není divu! Věk členů strany se blíží věku Metuzaléma a hitem rudých vůdců už není Internacionála, jak jsme před časem mohli vidět na videu večírku ÚV KSČM, kde se česká Lady Gaga – Marta Semelová – svíjela pod Leninem v rytmu písně: 

V mládí jsem se učil hrobařem,
jezdit s hlínou, jezdit s trakařem,
kopat hroby byl můj ideál.
Jezdit s hlínou, jezdit s vozíkem,
s černou rakví, s bílým pomníkem,
toho bych se nikdy nenadál…

Nebezpečím pro výše zmíněné Fučíky nejsou jen prognózy volebních preferencí. Nebezpečí hrozí i od pirátských bratranců, kteří by mohli vzít vítr z plachet nejen těm, co řídí stát jako (vlastní) firmu. Odpůrci ANO jsou u vytržení! ANO, Babiš není neporazitelný! Je otázkou, zda je to důvod k veselí. Ultralevicové křídlo bukanýrů je schopné místo Koněvů začít stavět pomníky Marxe. Piráti nejsou jen charismatický Ivan Bartoš s harmonikou, ale i facebook a twitter Tomáše Tožičky s jeho „brutální okupací Palestiny a genocidou Palestinců izraelskými okupačními vojsky“ či koláží „Davidovy hvězdy a hákového kříže“. Fučík Tožička ví stejně jako Petra Prokšanová, že „kapitalismus je zločin proti lidskosti!“ Ano, i Piráti mají roztleskávačky Marxova učení, jak připomnělo Fórum 24 místopředsedu Radka Holodňáka jeho twitterem: „Jo, dneska je Vítězný únor! Proto všichni pravičáci chytají psotník a předhánějí se, kdo napíše patetičtější výplod salonního pozérství…“, který napsal k výročí start upu rudého programu „Pověste je vysoko“.

Jak daleko je od koloběžek pro free popojetí k šibenicím pro volné pověšení třídního nepřítele? To je otázka, kterou by si měli klást hlavně Piráti mezi sebou.     

Zpětné zrcátko by nespoléhalo ani koaliční brzdný systém STAN při smyku doleva, jehož složení připomíná recepty Jiřího Babici: Když nemáš tohle, vraž tam tamto! Ale slova ideologů hnutí ANO se naplňují – ať tak či tak, ať jakkoliv – bude líp! Protože horší už to být nemůže. 

Koalici Spolu zatím chybí střelec, hrát ve středu hřiště na 0:0 se nedá věčně. Nicméně Petr Fiala, který se tváří, že je boss ODS a ODS, která se tváří, že je vůdčí silou koalice Spolu zaznamenali minulý týden velký úspěch. Svůj odchod ze strany po volbách slíbil Pavel Novotný. Strana prý nevyužila jeho schopnosti marketingu a neumožnila mu kandidovat. Je-li Novotný přesto k ODS solidární, pak zbývá řídit se pravidlem: Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek!     

Zpětné zrcátko jen připomene několik vět Pavla Novotného jeho práci v bulváru, který nyní nazývá marketingem: „Zničil jsem pár manželství svou prací, velmi dobrou a důslednou. Hlavní motivací pro mne byly finance a pocit moci. V žádném případě se za svoji práci nestydím. Jsem na ni pyšný a moje dcera se za mne možná stydět bude, ale já se rozhodně nebudu stydět před ní! My Ivetu Bartošovou zabijeme!“ A jak víme, slovo Pavel Novotný držet uměl! Tak snad Petr Fiala může dál chodit bez obav podél kolejí… 

Právě 27. března (1929) si připomínáme konflikt mladých a pokrokových. Ten den několik významných kulturních a uměleckých osobností, jmenovitě Stanislav Kostka Neumann, Ivan Olbracht, Helena Malířová, Josef Hora, Marie Majerová, Jaroslav Seifert a Vladislav Vančura vystoupilo z KSČ a vydalo text „Manifest sedmi“. 

V textu pod titulem „Spisovatelé komunisté komunistickým dělníkům“ se autoři vymezili proti bolševizaci KSČ, podřízenosti Kominterně a dokonce vyzvali k puči proti Gottwaldovu vedení! Co se stalo, dnes už víme! Nic a signatáři byli z partaje vyloučeni. Většina z nich se ale později do strany vrátila! Manifest byl odsouzen i antimanifestem jiných komunistických spisovatelů, kteří bolševikům ve straně zachovali loajalitu. „Zásadní stanovisko k projevu „sedmi“ se jmenoval text, který podepsali Karel Teige, Konstatntin Biebl, Vítězslav Nezval, Vilém Závada, František Halas, Karel Konrád, Jiří Weil, Julius Fučík, Bedřich Václavek, Vladimír Clementis, Ladislav Novomeský a Vojtěch Tittelbach. Biebl a Závada přitom text „podepsali“, aniž o tom věděli. Účet loajálním soudruhům strana vystavila hned po únoru 1948. „Tak to máme čtyři sebevraždy, jednou šest let gulagu, jednou deset let žaláře, jedna šibenice... Můžu to nechat?!“ 

Soudruzi marxisté, trockisté, levicoví aktivisté a jiní bolševičtí prostituti, ještě je čas se podívat do zpětného zrcátka historie!

Na závěr zpráva, která otřásla světovými finančními trhy. Premiér Babiš obědval s prezidentem Zemanem. Výsledkem jednání bylo komuniké o tom, že prezident čte čtyři knížky najednou, protože je fuk, kterou zrovna vezme do ruky. Papá puding a moc mu chutná! Chyběla jen informace o výsledné stolici! 

Mrtvých bylo ten den 143, celkem 24 810, rozkradeno bylo podle NKÚ v roce 2020 v souvislosti s pandemií za cca dvě miliardy Kč!     

A to už je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík