Video placeholde

Video zachytilo opilce, který v kladenské zoo vlezl k medvědům. S jedním se porval a utrpěl vážné zranění

Když se člověk napije alkoholu, může dostat pocit, že je nepřemožitelný. A pořádnou dávku kuráže dodal i třicetiletému muži z Kladna, který přelezl plot včetně elektrického výběhu a promenádoval se ve výběhu s medvědy. Ti si jej nejprve nevšímali, když ale zůstával v jejich teritoriu delší dobu, jedna z medvědic se jej vydala zpacifikovat. Odtáhla si ho před kotec, kde mu rozsápala lýtko. Celý incident zachytila bezpečnostní kamera, podívejte se.

Zraněný muž může mluvit o pořádné dávce štěstí. Radnice totiž video na svém Facebooku okomentovala s tím, že medvědici provokoval boucháním do zad, jinak by jej prý nechala být. „Pro Míšu to byl velmi stresující zážitek, ale dnes si opět nechala dát med přímo z ruky. Vyzýváme všechny návštěvníky medvědária, aby chování muže v žádném případě nenapodobovali. Následky by tentokrát mohly být fatální,“ napsala na Facebooku radnice.

Medvědice Míša nebyla v rámci obrany svého území agresivní. Kdyby byla ve výběhu starší Marta, muž by setkání s ní zřejmě nepřežil a chovatelé by museli zvíře zastřelit. Takto se jej podařilo nakonec z výběhu vyprostit, i když na cestu dostal ještě několik ran od elektrického ohradníku, a předat do péče záchranářů, kteří jej převezli do nemocnice na operaci.

Podle policie, která jeho jednání eviduje jako přestupek, se jednalo o recidivistu. Za výlet k medvědům mu hrozí finanční pokuta.