Internetový adresář Reflexu č. 35

Firmě provozující vyhledávač Google se zázrak nepodařil a úpis akcií vynesl méně peněz, než se čekalo... Cesta domů z hospody může být těžká. Fotbalová mánie je naštěstí pryč, máme pro vás však malý dezert. Jak přesně zní, když vytáhnete špunt z láhve vína z kalifornského Napa Valley? Máte rádi originální flashové hry? Pak si nepochybně oblíbíte Pixelfield...

Firmě provozující vyhledávač Google se zázrak nepodařil a úpis akcií vynesl méně peněz, než se čekalo. Tržní hodnota vyhledávače Google je tak menší než jeho konkurenta Yahoo. Pro internetové uživatele však Google nejspíš i nadále zůstane jedničkou - hlavně pro svou rychlost a snadnost. A také kvůli logu, které se sezónně mění. Teď je například "olympijské". Sbírku logotypů Google najdete na stránce nazvané stylově Logoogle.


http://www.logoogle.com/



Cesta domů z hospody může být těžká. Teď, v létě, sice nehrozí umrznutí, ale jiných nebezpečí číhá na slušného opilce plno (automobily, policisté, loupežníci). Proto před výpravou do knajpy nacvičte udržování rovnováhy. Nápověda: Při virtuální opici se pohyby těžiště vyvažují myší.


http://www.wagenschenke.ch/



Fotbalová mánie je naštěstí pryč. Zde je malý desert pro ty, kteří ocení i něco jiného než dělovku pravačkou.


http://www.dreamteamfc.tv/



Jak přesně zní, když vytáhnete špunt z láhve vína z kalifornského Napa Valley? I to zjistíte na stránce "tichého Američana", který je lovcem zajímavých zvuků. Zdaleka ne jen v Paříži, ale i na mnoha jiných místech v Americe i po celém světě. Součástí webu je stránečka "minutové prázdniny" (/vacation.html), kde každé pondělí najdete přesně šedesátisekundový únik z reality. Na vlastní uši uslyšíte, jakou atmosféru má letní restaurace v Mnichově či ulice v rušném centru Barcelony. Jestli s sebou na dovolenou vozíte diktafon, anebo máte třeba jen telefon s nahráváním, můžete svou minutu prázdnin poslat taky.


http://www.quietamerican.org/




Máte rádi originální flashové hry? Pak si nepochybně oblíbíte Pixelfield, který kombinuje dobrý nápad s neotřelým grafickým řešením. Vstupte do světa pixelů a dalších mrňavých potvor. Hlavně opatrně, životů ani tady není nazbyt.


http://www.tonypa.pri.ee/pixelfield_e.html