Petr Štěpánek – cyklista zachránce

Tenhle vtip jsem si přehrál až zpětně z internetového archivu Novy. V Televizních novinách 27. července odehráli zprávu, kde vystupuje bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, nyní publicista a hudebník Petr Štěpánek, jako „cyklista zachránce“. Při cestě Rakouskem prý zaslechl jakousi ovci, z které se ale vyklubala topící se žena. Štěpánek okamžitě zalarmoval policii a sanitku, takže nebohou Rakušanku v podstatě zachránil.

Tenhle vtip jsem si přehrál až zpětně z internetového archivu Novy. V Televizních novinách 27. července odehráli zprávu, kde vystupuje bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, nyní publicista a hudebník Petr Štěpánek, jako „cyklista zachránce“. Při cestě Rakouskem prý zaslechl jakousi ovci, ze které se ale vyklubala topící se žena. Štěpánek okamžitě zalarmoval policii a sanitku, takže nebohou Rakušanku v podstatě zachránil.

„Jel jsem a najednou slyším takové méééé, méééé. Myslel jsem, že to jsou nějaký ovce, ale viděl jsem, že tam žádný nejsou. A vono to bylo hilfe, hilfe!“ povídá Štěpánek na kameru. Následují amatérské záběry, podle všeho právě od Štěpánka nebo jeho kamarádů cyklistů. Hasiči na nich vytahují podchlazenou ženu z Rýna (reportáž si můžete přehrát zde).

Štěpánek se zachoval skvěle. Jenže jak se ta informace a amatérské záběry dostaly do vysílání TV Nova? Jak jinak, než že milý Petr Štěpánek nebo někdo z jeho cyklistické party sebral nahrávku a poslal ji do Televizních novin. Podívejte, jaký jsem zachránce…

Staré známé přísloví říká, že sebechvála smrdí. Petru Štěpánkovi zřejmě chybí popularita, možná počítá s nějakým tím vyznamenáním, třeba pomýšlí na místo v některé mediální radě (naposledy neúspěšně kandidoval do Rady České televize). A nebo uvažuje o kandidatuře do Poslanecké sněmovny. Každopádně způsob, jakým se rozhodl připomenout veřejnosti, je skutečně směšný.