Středa 15. ledna

Pořád se něco děje. Třeba dneska jsme brali, tak jsem si koupila drahý naušnice a teď budu celý měsíc škudlit. Na Silvestra jsme byli s Filipem v Praze a tak strašně se pohádali, že chtěl odjet domů. Nakonec jsme šli na párty do rádia, kde jsem rozbili děsně drahý stůl. Ne zlostí, ale pod vlivem alkoholu.

Lehli jsme si na něj, přestože nám kdosi říkal, že se o něj nemáme ani opírat. Produkční rádia mi nejdříve vzkázal, že jsem si pěkně vydělala, ale po týdnu, co jsem nezvedala telefony s neznámým číslem vychladl a vzkázal, že jsem pěkně divoká a to, že bere. (Uf.)
A pak volali kluci s kapely a setkání po roce bylo... no úžasné. Skoro jsem byla dojatá. (Jé, ty jsi hezčí," řekli na úvod a tím mě dostali.) A protože jsem nebyla sama, domluvili jsme se, že si uděláme zkoušku. Těším se. A těším se i na Matta, který mi píše z Londýna skoro každý den. Jen mám trochu obavy, že pořádně netuší, kam chce vlastně letět. Ptá se mě, kolik máme v Praze letišť a na můj mail, ve kterém jsem mu psala, že skoro každý víkend jezdím z Prahy pryč, se mě ptá, jestli jezdím do Francie nebo do Anglie. Bojím se, že až tenhle, ne vlastní vinou, rozmazlený Američan uvidí poprvé panelák, omdlí.
Jako já, když jsem viděla posledního Jamese Bonda. Bože, já u toho málem pukla. Přišlo mi to tak debilní.. Nikdy jsem nebyla Bondovou fanynkou, ale některé staší díly mi přišly docela fajn. Byla v nich ironie, nadsázka a měly své aromá. Ale tenhle díl, který všichni tak moc oslavují, mě zprudil (proč se tak moc snaží vyrovnat americkým akčním filmům a ztrácí svůj humor?) a nudil (proč je první Bondův dilaog s Halle Barry tak ubohý?), že jsem během filmu psala FIlipovy esemesky "Sračka, sračka, lásko."
Ale co se týče práce, je to skvostné. Jedna nabídka mi přišla právě z rádia a ta druhá z jednoho serveru. Jedni chtějí sloupky ve stylu Carrie Bratshewové ze seriálu Sex ve městě, druzí články o hudbě, což je moje posedlost, takže děkuju, mám se fajn. Filip mi půjčil notebook a mě fakt baví sedět naproti němu večer se sklenkou vína. Všichni tři spolu máme vcelku harmonický vztah.
Jen fyzicky se rozkládám. Po zapékaných bramborách se smetanou jsem se před dvěma týdny probudila ve čtyři ráno s ohromnou bolestí břicha a zad a mám
takový pocit, že zatímco jsem dítě, mám něco se žlučníkem, což by měly mít jen babičky, ne? A pak zub. Bolí. Ten, co je vedle toho, co mi nedávno vytrhli. Budu do roka bezzubá šestadvacetiletá babička?
A špatně vidím. A někdy mě tlačí vlevo dole. Tam by prý měly být vaječníky. Ale jak mám jít teď ke gynekologovi, když jsem u něj naposledy byla, když mi bylo sedmnáct? Vždyť mě vyhodí. A hlavně, já ho nesnáším. NENÁVIDÍM GYNEKOLOGY! I když mi nikdy nic zlého neudělali. Ale já cítím děsný ponížení, když si jen představím, že přicapkám bosá a v dlouhým svetru do jeho ordinace a on mi řekne, sedněte (lehněte) si na kozu. Ta pozice je tak.... ubohá? Brrr. Mám z toho úplnou vyrážku. Skoro stejnou, jakou jsem měla před týdnem po oholení mých nohou novým depilátorem. Moc jsem si ho přála. Byl dvakrát drazší než obyčejně a to proto, že k němu patří ledová násada, díky které má být depilace téměř bezbolestná. Jasně, že jsem se toho slůvka "téměř" trochu obávala. Ale stejně. Takovou strašlivou bolest jsem fakt nečekala. Doufala jsem, že ledový nástavec udělá zázrak, ale neudělal. Jedna noha mi trvala půl hodiny a pak jsem si musela dát pauzu. Potácela jsem se. Byla jsem strašně zpocená a přitom jsem měla zimnici. Ale byl to dárek, takže ještě vydržím. Jsem přece silná, ne? Říká se to přece, že ženské jsou silné, ne? Leda, že nejsem tak správná ženská.
Hmm... skoro mi to tak po včerejšku připadá. Začala jsem číst knížku Vagina monology a málem jsem se u ní zbláznila. Chvílemi jsem se styděla, chvílemi jsem měla strach, chvílemi jsem vzpomínala, chvílemi jsem byla vzrušená a chvílemi jsem si říkala, že ty ženské ty svoje vagíny strašně moc prožívají. Na rozdíl ode mě. A je to dobře nebo je to špatně? Moc se dnes těším domů - dočtu to a zbavím se toho. Ale zbavím se toho? A taky chci, aby si to přečetl Filip. A vůbec. Myslím, že by si to měl přečíst každý chlap na světě. A ženská. Vlastně myslím, že všichni na světě by měli číst Vagina mology!