Video placeholde

Máme scénář na další sérii a je to trochu jiný formát. Doufám, že se jí dožiji, říká Holly z Červeného trpaslíka

Na pražský Comic-Con 2021 zavítal Norman Lovett, představitel Hollyho, lodního počítače s IQ 6000 ze seriálu Červený trpaslík. Comic-Con odstartoval v pátek odpoledne právě přednáškou Normana Lovetta, na které předvedl ukázku svého stand-up vystoupení, pohovořil o natáčení Červeného trpaslíka a zodpověděl otázky z publika. Časopisu Reflex se později podařilo získat trochu času s oblíbeným hercem k natočení krátkého videorozhovoru, jenž můžete zhlédnout v úvodu článku.

Norman Lovett je proslulý svým suchým britským humorem. Jeho vystoupení s plastovým pytlíkem, kdy ve vzduchu pohupuje bílým mikrotenovým sáčkem a diváci se smějí, je toho důkazem. Na pražské vystoupení si s sebou navíc krom sáčku přinesl i průhlednou koupací čepici, kterou jen krátce předtím našel v koupelně svého hotelu. Moc dobře totiž ví, že nezáleží na předmětu, se kterým na jevišti manipuluje, ale výrazu obličeje, jímž své vystoupení doplňuje.

Nejznámější je ale především díky své roli Hollyho z Červeného trpaslíka. Postavu lodního počítače z obrazovky, na níž se vznáší pouze jeho tvář, Lovett miluje, přestože denně slýchá vtípky typu „jé, vy máte i tělo“. Nikdy ho prý neomrzí a doufá, že se do role Hollyho bude moct brzy vrátit.

Jak se Normanu Lovettovi líbil český Comic-Con? Dívá se stále rád na Červeného trpaslíka? Jak se mu dařilo během pandemie? Jaký má názor na Prahu? Je pravda, že Holly zvolil vzhled svého obličeje, protože patří tomu největšímu a nejplodnějšímu milovníkovi, který kdy žil? Odpovědi na tyto otázky se dozvíte ve videu v úvodu článku.