Comic-Con Prague 2021

Comic-Con Prague 2021 Zdroj: Petr Vagner

Comic-Con Prague 2021
Comic-Con Prague 2021
Comic-Con Prague 2021
Comic-Con Prague 2021
Comic-Con Prague 2021
136
Fotogalerie

Odkládaný Comic-Con se nakonec podařil a přilákal lidi z celého Česka. Podívejte se na velkou galerii kostýmů

V Praze v neděli skončil druhý ročník festivalu Comic-Con Prague 2021, který se zaměřuje na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy v žánru sci-fi, fantasy a hororu. Osud pražského Comic-Conu byl kvůli epidemické situaci v ČR dlouho nejistý. Pořadatelé museli termín plánovaného festivalu několikrát posouvat, což u akce tohoto formátu značně komplikuje organizaci.

Třídenní festival však nakonec úspěšně proběhl a nabídl mimo jiné setkání se zahraničními herci a tvůrci známých sci-fi a fantasy filmů či seriálů. Tyto akce byly podle pořadatelů u účastníků, kterých na festival dorazilo celkem 18.500, nejpopulárnější. Třetí ročník Comic-Conu se uskuteční od 18. do 20. února 2022, oznámili organizátoři.

Festivalu Comic-Con Prague se účastnili zejména v sobotu takzvaní cosplayeři, kteří svou lásku k oblíbeným fantasy hrdinům vyjadřují nejen skrze kostýmy, a předvádějí tak svou zručnost, ale i prostřednictvím hereckého talentu. "Jejich počet převýšil naše očekávání," uvedli ve svém hodnocení zástupci pořadatelů.

Účastníci mohli také změřit síly ve stolních i počítačových hrách, poslechnout si přednášky nejen o sci-fi a fantasy nebo se zúčastnit některých workshopů, vyzkoušet si retro videoherní systémy, nebo procházet stánky se zbožím zaměřeným na komiksy a popkulturu.

Comic-Con Prague vychází ze zahraničního konceptu, který má za sebou půlstoletou historii. První taková akce se konala v USA v roce 1970. Na první ročník tuzemského setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih dorazilo loni do pražského O2 universum 23.000 návštěvníků.

Fotogalerii z druhého ročníku můžete prolistovat v úvodu článku, galerii z prvního ročníku můžete projít zde.