Video placeholde

Hra o trůny: Daenerys je v civilu úplně jiná. Konec byl nejlepší, pokračování jsou ale ohrožená, říká Kadlecová

Pozor na spoilery, protože teď budeme mluvit o konci Hry o trůny. Redaktorka Reflexu Kateřina Kadlecová seriál dobře zná a mluvila i s herci. Popisuje, jak byli s vývojem svých postav spokojení a jací vlastně v civilu jsou. Závěr celé ságy byl podle ní nejlepší, ale jinak není s 8. sérií spokojená. Není sama, poslední díly mají vůbec nejnižší hodnocení za všech. To může ovlivnit i osud dalších projektů, které na Hře o trůny stavějí. Seriálu se bude věnovat v příštím čísle detailně i Časopis Reflex.

Pro herečku Emilii Clarke bylo nejdůležitější, že Daenerys je silná ženská hrdinka. Podle Kadlecové byly skoro všechny ženské postavy a za to je třeba tvůrce Hry o trůny ocenit. Clarke byla s vývojem postavy spokojená, ale Kadlecová říká, že tak mluvili všichni. Jsou to totiž jen herci a nikdo se jich na nic neptal.

Závěrečná série podle Kadlecové nemohla uspět, protože očekávání byla prostě nastavená příliš vysoko. Teď se začal točit prequel, který je hvězdně obsazený, a v plánu jsou taky další příběhy. Je ale prý otázka, jak ostrá kritika, která teď směrem ke Hře o trůny směřuje, ovlivní jejich osud. Kadlecová míní, že petice píšou spíš kverulanti, kteří taky srážejí hodnocení posledních dílů. Sama ale přiznává, že se postavy změnily před očima a chovaly se nelogicky.

Hra o trůny se svezla na úspěchu Pána prstenů a za úspěch mohl i bezprecedentní rozpočet. Třeba nejoblíbenější epizoda Kadlecové, velká bitva v závěru 6. série, stála víc, než i ty nejdražší české filmy. Točili ji 25 dní a člověk prý při ní cítí fyzicky těžko snesitelné pocity. Kadlecová tvrdí, že to je nejlépe zfilmovaná bitva vůbec.

Proč Kateřina Kadlecová nevěří představitelkám Sansy a Aryi ani slovo? V čem ji vyústění ságy překvapilo? Šla někdy Hra o trůny za hranu toho, co by se mělo v televizi objevovat? A je to feministický seriál?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>