Herečka Emilia Clarke

Herečka Emilia Clarke Zdroj: Archiv/IMDB

Emilia Clarke ve fantasy hororu Trias útočí, 2010 (ČSFD: 15 %)
Emilia Clarke v hudebním dramatu Spike Island, 2012 (ČSFD: 62 %)
Emilia Clarke v krimikomedii Dom Hemingway, 2013 (ČSFD: 65 %)
Emilia Clarke v akční sci-fi Terminator Genisys, 2015 (ČSFD: 65 %)
Emilia Clarke v akční sci-fi Terminator Genisys, 2015 (ČSFD: 65 %)
33
Fotogalerie

Daenerys Targaryen, královna s vizáží holčičky. Podívejte se na další role herecké hvězdy seriálu Hra o trůny

Daenerys za bouře zrozená. Matka draků. Je jasné, že v poslední sérii seriálu hra o trůny sehraje blonďatá Targaryenka důležitou roli. Postava posledního známého člena královského rodu Targaryenů získala i díky herečce několik rozměrů: Je to zároveň poslušná holčička i rozhodná vůdkyně, spravedlivá královna i sexbomba, cílevědomá žena i milá kamarádka. Znáte herečku Emilii Clarkovou a její další role?

Emilia se narodila v Londýně. K herectví prý inklinovala od mala, konkrétně od tří let, kdy viděla muzikál Show Boat, na němž jako zvukový technik pracoval její otec. V roce 2009 absolvovala Drama Centre London.

Hrála ve školních divadelních hrách, první významnou rolí ve filmu byla Savannah v propadáku Trias útočí. To bylo v roce 2010 a Clarkové bylo 24 let. Ve stejném roce ovšem získala roli Daenerys Targaryen, kterou měla původně hrát jiná britská herečka, Tamzin Merchantová. Role Clarkové kompletně změnila kariéru, za roli získala ocenění i mnoho nominací.

Emilii jsme v seriálu Hra o trůny několikrát viděli nahou, proto jistě překvapí, že kvůli nahotě odmítla film Padesát odstínů šedi. Na další role se podívejte do galerie.