Video placeholde

Zpěvačka Karin Ann: Moje generace chce změnit svět. Nezáleží na tom, co máte mezi nohama, nenálepkuji se

Slovenská zpěvačka Karin Ann se stala jedničkou československého Equal playlistu Spotify a v srpnu bude tváří kampaně na Times Square v New Yorku, podobně jako před ní Ewa Farna. Právě jí vyšel nový single, pracuje na dalších písních a konceptu alba. Zpívá o tom, čím žije ona i její generace. Záleží jí na rovnosti, sama je součástí LGBT komunity. Nedává si nálepky. Normalizovat chce ale taky duševní problémy a smutek.

V rozhovoru Karin Ann vysvětluje, proč na koncertě v Polsku, který přenášela televize, vytáhla duhovou vlajku. Záleží jí na rovnoprávnosti a svého kroku i přes kritiku nelituje. Generaci Z, do které teprve 19letá zpěvačka patří, prý záleží na tom, co se ve světě děje. Chtějí ho změnit, aby v něm i dál mohli žít.

K hudbě se Karin dostala pozvolna, začínala se sporty, které ale byly s hudbou nějak spojené. Na začátku mimo jiné byla samota a sdílení toho, co cítila. I proto se její první EP jmenuje Lonely together, tedy Společně sami. Sama tvoří základy své hudby, texty vymýšlí všude, kde přijde inspirace.

Jak se Karin Ann sama identifikuje, v čem se cítí součástí LGBT komunity? Je situace v Česku a na Slovensku lepší než v Polsku? Co plánuje dál? A na čem záleží generaci Z?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>