Video placeholde

Aneta Langerová: Jsem moudřejší, smrt matky ovlivnila můj život, náhrobek v novinách byl hyenismus

Aneta Langerová vydává nové album Dvě slunce a slaví 34. narozeniny. Říká, že je stále moudřejší, nové album je taky svým způsobem otevřením nové kapitoly života. 17. listopadu zpívala Modlitbu pro Martu, s požehnáním Marty Kubišové. V rozhovoru se k tomu vrací, ohlíží se zpět za začátky své kariéry v Superstar a smrt své matky.

Před vítězstvím v Superstar se v mém životě děly zásadní věci, které mě ovlivňují dodnes, popisuje Langerová. Šlo o rodinné věci, vyrovnávala se se smrtí matky, kterou si zpětně vyčítala a vyčítá. Říká, že jí chyběla hlavně v dospívání. Zároveň ostře kritizuje média, která například použily matčin náhrobek a mluví o hyenismu. K médiím má teď přístup spíše odtažitý.

Langerová popisuje, jak se před lety střetl její svět s úspěchem v Superstar. Je totiž introvert, který chce s lidmi komunikovat hlavně hudbou a koncerty. To teď ale není možné a hodně jí to chybí. Na druhém albu se vydala autorskou cestou, která se sice možná méně prodává, ale Langerová toho nelituje.

Vydávám se do svého nitra, říká Langerová o nové desce Dvě slunce. Je spíše introspektivní, pro někoho více melancholická. Popisuje prostor mezi dvěma světy. V rozhovoru líčí, jak o ní přemýšlela a proč jde teď právě tímto směrem.

Jak se Aneta Langerová cítila 17. listopadu při zpěvu Modlitby pro Martu? Jak se vyrovnává s nemožností koncertovat? Je pro ni její homosexualita ještě téma? A jak vzpomíná na svou matku?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>