Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Jan Ignác Říha

Zloděj Babiš křičí: Chyťte zlodějíčka! Překročil kritickou mez trpělivosti národa?

Babišistán, ve který se proměňuje naše vlast, se stává i Absurdistánem. Finanční úřad přísně střeží obchodníčky, kteří po padesátikoruně prodávají staré haraburdí na blešáku. A kdyby z toho neplatili daně sto let, tak působí ztrátu pěti set korun. Bývalý šéf Ministerstva financí, nyní dokonce šéf šéfa Ministerstva financí – premiér Andrej Babiš - je obviněn ze „ztráty“ padesáti milionů, a budeme kvůli němu možná vracet pět set milionů.

Nechci si hrát na prognostika, ale soudím, doufám a věřím, že po demonstraci 23. června na Letné Babiš padne. On – jako všichni zcela nestoudní lumpové – totiž nezná míru. Neví, že může žrát, ale nesmí mlaskat. A poslední zamlaskání jeho finančáku už lidé asi neskousnou.

Twitter Finančního úřadu pro hlavní město Prahu: „O víkendu vyrazili naši kontrolní pracovníci na nákupy na tržiště na Praze 9. U veškerých kontrolních nákupů došlo k porušení zákona: ať již k nezaevidování tržby do systému ET nebo dokonce podnikání bez DIČ. Akce znovu ukázala, že EET má smysl a narovnává podnikatelské prostředí.“

Ekonomika blešího trhu

Na blešáky občas chodím, v době, kdy jsem si dával dohromady kolekci Zippo zapalovačů 1990 – 2010, jsem chodíval do bazarů a na blešáky celkem často. A myslím, že když má důchodce na takovém tržišti, která zbuzeroval Finanční úřad – Andrejova dvorní garda – za den sobotního prodeje dvě stovky, tak byl dobrej den a tržby jej plně uspokojují. Přitom nejspíše prodal nějaký lovecký nůž, který měl ve skautu, a odznaky po tatínkovi.

Když jsem po zveřejnění vítězoslavného twitterového výkřiku berňáku kouknul na pár zpravodajských serverů, našel jsem tyto titulky: „Zpráva Bruselu o Babišovi: Česko by mělo vrátit skoro půl miliardy, Benešová stojí za premiérem. Půl miliardy u premiéra. Tolik na Babišovi bude muset vymáhat stát. Babiš je v koutě. Snaží se to překřičet, ale nelegálně dojí miliardy, tvrdí Ondráčka. Krok za krokem auditem Evropské komise. Proč je Babiš ve střetu zájmů a bude platit? Vracet se bude půl miliardy, zní odhad Transparency International.“ To, že na nicotných padesát milionů z čapího podvodu už si v komentářích málokdo vzpomene, je samozřejmé. Proč řešit Babišovu lumpárnu za 50 000 000 Kč, když na něj právě praskla lumpárna za 500 000 000 Kč?

Tak dost, Andreji!

Myslím, že tahle věta probleskla hlavou řadě lidí, když si přečetli vítězoslavnou zprávu Babišových financů. Když pan premiér ukradl padesát milionů a teď to vypadá, že za něj z veřejných peněz zaplatíme pět set milionů, je štvanice na důchodce, kteří ročně ošidí stát na daních o pět set korun, doslova výsměch. A nejde jen o mé známé z pražské kavárny, kde obsluhuje George Soros a platí ji ilumináti. Pro ilustraci pár komentářů pod tweetem berňáku:

Kurvy zasraný jste. Řešíte hovadiny za naše prachy. #sorryjako (plně se ztotožňuji s autorem výroku)

Jakou povahu musí mít člověk, který dělá dobrovolně peklo lidem, trpasličím podnikatelům, když ve vládě sedí zlodějská verbež, na kterou nemá koule? (plně se ztotožňuji s autorem výroku)

To by tak scházelo, aby důchodkyně, které prodávají jahody, okrádaly stát! (plně se ztotožňuji s autorem výroku)

Ve mně se úplně vaří krev, když někdo potřebuje buzerovat prodávající na blešáku, ale když je to pro ně minimální nárůst administrativní zátěži, jak říkají někteří, tak je to asi v pořádku. (plně se ztotožňuji s autorem výroku)

Ty hele, já bych těm trhovcům normálně pozastavil dotace, podvodníkům zlodějským, ještě že vás máme, uplně cejtím, jak se mi to prostředí narovnává. (plně se ztotožňuji s autorem výroku)

Andrej padne!

Myslím, že Andrej překročil kritickou mez dejme tomu naštvanosti národa. Když se překročí kritická mez množství štěpného jaderného materiálu, nastane atomový výbuch.  Když se překročí míra arogance a zvůle moci, nastane výbuch lidového hněvu. Babiš tu kritickou mez překročil. Takže na demonstraci 23. června jdu s karimatkou. Nemůžu kvůli páteři stát, ale i chromí by měli v tu neděli přijít proti Babišovi vystoupit alespoň vsedě. Když ten rakovinově bující nádor estébáckého agrofertismu nepadne po té demonstraci, tak než se lidé vrátí z dovolených, bude Andrejova totalita mnohem silnější. Takže až mě v neděli uvidíte sedět na letenské pláni, nepište na Facebook, že se tam válím zfetovaný, a přečtěte si transparent, který budu mít napsaný na holi. Text bude znít: I CHROMÍ KULHAJÍ PROTI BABIŠOVI!