Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia.cz

Zakažte alternativní medicínu pro děti!

Je celkem jedno, když někdo dospělý odmítne lékařskou vědu a začne se řídit doporučením nějakého šarlatána. Umřít má právo každý, tak proč v tom lidem bránit? Další průšvih při takzvané alternativní léčbě dítěte však ukazuje, že alespoň děti by měl celoevropsky před alternativní léčbou chránit zákon.

Jsem zastánce veškerých výstředností, jež si člověk dělá za své na svém. Takže když si někdo léčí cukrovku u léčitele odvarem z leštěného jaspisu, nesmí se divit, že umře. Je to jeho život, i peníze, které za ten odvar zaplatil, byly původně jeho, a tak není nejmenšího důvodu, proč by si nemohl svobodně umřít. Skutečnost, že je někdo ochoten vydělávat na nemocných lidech tím, že jim lže, je sice mravně zavrženíhodná, ale nepřekvapí. Když je dostatečný počet dostatečně solventních a zároveň mentálně nedostatečných jedinců, vždy se najde někdo, kdo je ochoten je oholit.

Veškeré podobné experimenty by však měly být explicitně a apriorně zakázány u neplnoletých. Když má dítě slabomyslné rodiče, nesmí za to ještě být trestáno tím, že ho dají napospas alternativní medicíně. V České republice již padly patnáctileté tresty pro milující rodiče, kteří alternativně nechali bez léčby, a tím umučili k smrti své dítě trpící vážnou chorobou. Bohužel nejde o specificky českou formu idiocie.

The Guardian zveřejnil causu britského chlapce, jejž jeho rodiče „léčili“ alternativními „léky“, jako jsou velbloudí mléko, vitamín D, zinek a vápník. Dohromady bylo ingrediencí podobného typu dvanáct. Chlapec byl hospitalizován se zvracením, ztrátou váhy a celkovými zažívacími obtížemi, s tím, že hlavní příčinou bylo předávkování vápníkem. Po dvou týdnech ho bez následků propustili z nemocnice zpět ke slabomyslným rodičům, co ho otrávili.

Na rakovinu sítko, na únavu milence: Šokující praktiky alternativního centra >>>

Takže prosím ctěnou Evropskou komisi, ať místo zakazování názvů cigaret celoevropsky a pod přísnými tresty pro rodiče i léčitele zakáže jakýkoliv kontakt nezletilých s takzvanou alternativní medicínou. Nelze nechat pološílené a pologramotné šarlatány, aby dělali pokusy na dětech, žijeme v Evropě jedenadvacátého století, a ne ve středověku.