Zdroj: ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Je větší řepor Zeman, nebo Babiš?

Po extempore s k**dou sem a tam v Hovorech z Vidlán nastoupil místo DJ Zemana DJ Babiš. Šnajdroid, psychiatrická léčebna, protialkoholní a nakradeno na barák. Pojďme se podívat, kdo z obou gentlemanů je větší buran.

Nejprve k definici kategorie: Řepor, buran, vidlák, hnojmen či řepák nejsou označením obyvatele venkova, ale obyvatele libovolného lidského sídliště - městského, velkoměstského či vesnického tipu - který uvažuje jako čeledín od prasat. A také se tak obléká, mluví a chová.

Mám slabost pro Miloše Zemana, řepory ostatně průběžně chápu jako Zemanovy voliče. Ve verbálním h**nopádu, který proběhl v posledních dnech našimi medii, Zeman prohrál. Podívejme se na jeho výroky: K**da sem a tam, k**va, h**no, z**rvili. Přiznáno, že byly připravené, promyšlené a pronesené s citem. Když přidáme skutečnost, že se Zeman neotíral o konkrétní osoby - a když jako o děvčata z Pussy Riot, tak o osoby, kterým je to fakt jedno - a nikoho konkrétního neurážel. Takže - v podstatě slabý. A když přičtěme také Zemanův teatrální a promyšlený, narcistně-samolibo-přezíravý přednes, vidíme, že ač pan prezident dělá, co umí, opravdovým přeborníkem buranství se tento týden stává Andrej Babiš.

Ministr zdravotnictví si podle ministra financí Babiše nakradl na barák v Čeladné, měl by jít na protialkoholní, a zahájit psychitrickou léčbu. A je to šnajdrojd. K tomu připočteme huhňavě husákovskou, nelibozvučnou českoslovenštinu a především skutečnost, že Andrej Babiš si podobné výroky nevymýšlí, ale tryskají z něj spontánně. Takže musíme při veškerém respektu k panu prezidentovi, uznat že větší buran tohoto týdne než Zeman je pan ministr financí Andrej Babiš. Co bylo u Zemana hranou pózou, je u Babiše upřímné hnojmenské sprosťáctví.

Takže soutěž „Buran týdne mezi našimi politiky“ tentokrát vyhrává Andrej Babiš, ale Miloš Zeman je za ním jen o prsa.