Na pondělní zasedání vlády dorazila už krátce před jednou hodinou většina ministrů. Zaznívaly i posměšné hlasy, že je tomu možná naposledy

Na pondělní zasedání vlády dorazila už krátce před jednou hodinou většina ministrů. Zaznívaly i posměšné hlasy, že je tomu možná naposledy Zdroj: Blesk - Nikola Forejtová

Zuřící Hamáček si nechal na tvář vytetovat slzičky a křičí, že teď už bude fakt zlý

Předsedovi ČSSD Janu Hamáčkovi už došla trpělivost s tím, jak je za onuci, a rozhodl se, že je čas být zlý. „Byl jsem hodný a nikam to nevedlo. Byl jsem servilní a nikam to nevedlo. Projevil jsem zájem diskutovat a nikam to nevedlo. Dlužíme Altnerovým dědicům majlant a nikam to nevede. Nyní přišel čas na zlého Honzu,“ hřměl Jan Hamáček na tiskové konferenci, při které mu na čele tepala žilka.

„Honza zlý, Honza zlobivý, Honza ničit, Honza ubližovat, Honza pomstít světu,“ rozkopnul posléze Jan Hamáček řečnický pultík, rozerval si košili, začal zhluboka dýchat a nejspíš se pokoušel proměnit v Hulka.

Zajímavé představení pro novináře nakonec ukončili členové ČSSD, kteří viditelně rozrušeného předsedu přikryli dekou a odvedli do zákulisí.

„Už to skoro bylo. Už jsem byl skoro Hulk. Měli jste mě tam nechat,“ neslo se ze zákulisí. Novináři se tak bohužel nedočkali úplné přeměny Jana Hamáčka na zuřivý ničící kolos plný hněvu.

I tak ale zanechal Jan Hamáček silný dojem a začalo se šuškat, že to snad tentokrát myslí vážně. Ještě téhož dne si nechal Jan Hamáček na tvář vytetovat slzičky, jako mívají zasloužilí kriminálníci, aby prý šířil hrůzu.

„Pan Hamáček se změnil. Jde z něho strach. Dnes celé dopoledne chodil kolem, měl v ruce rezavou tyč a křičel, ať jdu ven. Já jsem ven samozřejmě nešel. Nejsem blázen. Bál jsem se,“ přiznal premiér Andrej Babiš, který se před Hamáčkem zabarikádoval na Čapím hnízdě.

„Bojím se jít ven. Jsem tu zavřený. Jenom tady se cítím v bezpečí. Došlo mi jídlo, tak jsem musel sníst lemura,“ přiznal se slzou v oku Andrej Babiš. „Mám tu sice nějaké kostelecké uzeniny, ale to jsem nechtěl riskovat. Raději lemura,“ dodal.

Prezident Miloš Zeman před hněvem Jana Hamáčka raději odjel na Vysočinu, kde zakotvil se svým člunem uprostřed rybníka, a odmítá jet ke břehu, dokud se Hamáček neuklidní.

Pomyslný pohár trpělivosti přetekl po schůzce Babiše, Zemana a Hamáčka, na které se nic nedohodlo. Zeman ministra Staňka odmítá i nadále odvolat. Po té schůzce byl Hamáček zamlklý. Vřelo to v něm.

„Svolám předsednictvo ČSSD a tam se to rozsekne. Tam padne konečné řešení,“ hulákal Hamáček na ulici a ukousnul při tom hlavu netopýra.

Zda se na předsednictvu ČSSD strana dohodne, že počká ještě měsíc anebo počká dva měsíce a následně navrhne třináct dalších termínů k možnému jednání, to se teprve uvidí.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je vyhynutí tasmánského tygra před téměř sto lety.