Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Zbyněk Pecák

Andrej Babiš oficiálně zahájil kampaň k prezidentským volbám
Andrej Babiš oficiálně zahájil kampaň k prezidentským volbám
Andrej Babiš oficiálně zahájil kampaň k prezidentským volbám
Andrej Babiš oficiálně zahájil kampaň k prezidentským volbám
Andrej Babiš oficiálně zahájil kampaň k prezidentským volbám
23
Fotogalerie

Zuřivé seniorky se porvaly o to, kdo uplete Babišovi čepici. Vzduchem létaly pletací jehly i zubní protézy

Kandidát na prezidenta Andrej Babiš ve svém pořadu Čau lidi zveřejnil prosbu směrem ke svým fanynkám v letech, že shání nějakou babičku, která by mu za odměnu upletla teplou čepici nebo šálu z merino vlny, kterou dostal. Možná ani on netušil, jakou bombu touto výzvou odpálil.

Seniorky napříč celou republikou v ten moment začaly doslova běsnit, protože taková šance přijde jen jednou za život. Uplést Babišovi čepici, to je sen mnoha Babišových fanynek.

Už po pár desítkách minut se před Čapím hnízdem začaly tvořit davy seniorek, které chtěly Babišovi něco uplést.

„Pan Babiš je nejlepší chlap v republice. On všechno vyřeší. Jemu jde o nás obyčejné lidi. My tady s holkama jsme se shodly, že to je nadsamec,“ ušklíbla se spiklenecky osmdesátiletá paní Magda, která dorazila před Čapí hnízdo spolu s kamarádkami z kroužku Adrenalinového pletení.

„Já doufám, že si vybere mě. Musím mu tu čepici uplést já, jinak se neznám. Jinak se zabiju,“ začala paní Magda vřískat a drásat si pletací jehlicí stehna.

Skutečnost, že Andrej Babiš na Čapím hnízdě nebydlí, a tedy ho tam nezastihnou, neodradila nejdříve desítky a později i stovky a možná i tisíce seniorek, které se krátce po výzvě Andreje Babiše v Čau lidi začaly k Čapímu hnízdu sjíždět či dobelhávat.

„Snad si vybere mě. Já pletu nejlíp ze všech. Bylo by mi velikou ctí. Taky by mě zajímala ta odměna. Co tím asi myslel?“ přemýšlela paní Vladěna, která i přes to, že jí táhne na devadesát, má elánu na rozdávání.

Dav důchodkyň před Čapím hnízdem chvíli švitořil a provolával hesla typu „Andreji, ty jsi nejlepší“ spolu s méně obvyklými, leč upřímnými „Andreji, ošukej mě“.

Původní dobrá nálada v davu důchodkyň však začala postupně uvadat. Vzájemná řevnivost byla doslova hmatatelná. Každá chtěla být tou vyvolenou.

Zlom nastal v okamžiku, kdy se v davu začala šířit fáma, že odměnou za upletení čepice bude nejen polibek, ale Andrej Babiš dotyčné seniorce za odměnu na tři vteřiny sáhne otevřenou dlaní na zevní genitál. Pokud bude s výtvorem nadmíru spokojen, dokonce prý otevřenou dlaní na chvíli zatřese.

Tato fáma rozdováděla seniorky k nepříčetnosti a v davu to začalo vřít.

„Ty na to nemáš, uplést panu Babišovi šálu, ty šmudlo. Podívej se na sebe. Máš hrb, celá se třeseš a na krku máš boláky. O tebe by si pan Andrej neopřel ani kolo. To já jsem ve skvělé kondici, a navíc pletu už šedesát let,“ pořvávala jedna ze seniorek na druhou. Ta si to nenechala líbit a přetáhla svou sokyni přes záda francouzskou holí.

„Tady máš, ty ksindle. Nikdo nebude stát v cestě mně a Andrejovi. Nikdo,“ vykřikovala seniorka a pokračovala v bití holí.

V ten moment ztratil dav už jakékoliv zábrany a seniorky se začaly mezi sebou napadat. Nejdříve slovně, poté i fyzicky.

Pletací jehly, kyčelní i zubní náhrady létaly vzduchem. Tu a tam se prolétl vzduchem i nějaký ten vývod.

Nakonec museli na místě zasahovat policisté. Ke zkrocení běsnícího davu seniorek museli použít slzný plny i vodní děla.

Po několika hodinách se policii podařilo dav rozpustit a seniorky se tak rozešly do svých domovů, aniž by upletly Babišovi šálu či svetr.

Podle všeho to však ženy nevzdají a hodlají se se svými pletacími jehlami k Čapímu hnízdu vracet i v dalších dnech a budou doufat, že to budou zrovna ony, komu bude umožněno splnit si svůj sen.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Blížící se prezidentské volby jsou ovšem skutečností.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>