Jedinou nevýhodou Danuše Nerudové je to, že je až příliš sexy pro prezidentský úřad

Jedinou nevýhodou Danuše Nerudové je to, že je až příliš sexy pro prezidentský úřad Zdroj: Profimedia; koláž reflex.cz

Kandidátka na prezidentku, ekonomka a bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová
17. listopad 2022 na Národní třídě: Kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová
Petr Pavel, Danuše Nerudová a Andrej Babiš 17. listopadu 2022
Manžel prezidentské kandidátky Danuše Nerudové, advokát Robert Neruda
Manžel prezidentské kandidátky Danuše Nerudové, advokát Robert Neruda
12
Fotogalerie

Mladá a pohledná Nerudová má problém. Lidé chtějí za prezidenta starého a hnusného chlapa

Ačkoliv v posledním průzkumu je kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová o pár procentních bodů první, rozhodně ještě není čas slavit. Všechno totiž může být jinak, a navíc i sama Nerudová uznává, že má jistý hendikep, který ji může stát místo prezidentky.

„Můj největší hendikep je, že jsem žena, jsem pohledná a jsem mladá,“ poměrně upřímně shrnula Danuše Nerudová všechny své nedostatky v rozhovoru, kterým chtěla nechat voliče nakouknout pod pokličku její marketingové kampaně a takříkajíc odhalit lidem své obavy a bolístky.

„Díky tomu, že jsem žena, jsem pohledná, jsem mladá, mám výstavní kozy a teď ještě navíc jsem si uvědomila, že mám super zadek, lidé mě neberou příliš vážně. Jsem zaškatulkovaná jako super kost, nebo dokonce šukézní rajda, chcete-li, a to mě brzdí. Nikdo přes tu mou překrásnou slupku nevidí, jak jsem inteligentní a jakou parádní mám osobnost,“ rozplakala se Danuše Nerudová v rozhovoru. Respektive se snažila rozplakat, protože to měla ve scénáři, ale nešlo jí to, tak pouze klepala bradičkou.

„Lidé nechtějí na Hradě mladou a pohlednou ženu. Lidé tam chtějí starého a hnusného chlapa. Je to taková česká tradice, na kterou si zvykli. Navíc ten trend se stupňuje a já se obávám, že občané nejsou ještě připraveni na mladou a krásnou prezidentku,“ vysvětlovala upřímně Nerudová.

Ačkoliv jí průzkumy za pravdu dvakrát nedávají, nelze její myšlenka vyloučit. Ostatně tradice starých hnusných chlapů na Hradě se táhne již několik dekád a těžko říct, zda jsou lidé připraveni tuto tradici měnit.

„Ještě nevím, koho budu volit. Určitě to ale bude starý hnusný chlap. Jsem Čech a vlastenec, a proto jsem přesvědčen, že by měl být na Hradě pouze takový člověk,“ domnívá se pan Antonín, který podle svých slov dosud váhá mezi Baštou a Babišem.

„Já jsem chtěla volit paní Nerudovou, ale když se ukázalo, že to je mladá a pohledná žena, a ne starý a hnusný chlap, dost jsem znejistila. Přeci jenom když budeme mít za prezidentku mladou, krásnou ženu, nikdo nás nebude brát vážně. Podle mě je starý, hnusný chlap sázka na jistotu,“ myslí si paní Kateřina, která nakonec bude podle svých slov volit srdcem starého, hnusného chlapa.

Podle oslovených politologů a specialistů na marketing by měla v první řadě paní Nerudová raději omezit rozhovory či jiná oznámení, protože tím akorát plete hlavy svým voličům.

To, že by lidé preferovali na Hradě starého, hnusného chlapa než mladou, pohlednou ženu, však nikdo z oslovených odborníků nevyvrátil.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Blížící se prezidentské volby jsou ovšem skutečností.

Video placeholde
Rozhovor s Danuší Nerudovou • Videohub

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>