Vlastimil Voráček (mezi Barborou Strýcovou a Karolínou Plíškovou) je dlouholetým lékařem českého fedcupového týmu

Vlastimil Voráček (mezi Barborou Strýcovou a Karolínou Plíškovou) je dlouholetým lékařem českého fedcupového týmu Zdroj: Barbora Reichová (Sport)

Vlastimil Voráček (vzadu) je dlouholetým lékařem českého fedcupového týmu
Vlastimil Voráček (vzadu) je dlouholetým lékařem českého fedcupového týmu
Vlastimil Voráček (vlevo) a docent Pavel Kolář
Vlastimil Voráček (vlevo) s trenérem Davidem Kotyzou
Vlastimil Voráček (vlevo) je lékařem fedcupového týmu. Vedle něj sedí trenér David Kotyza a fyzioterapeut Pavel Kolář.
5
Fotogalerie

Best in covid doma i na OH. Babiš slaví vítězství na všech frontách a doktora bez očkování si šetří do voleb

Dalším světovým úspěchem se může pochlubit premiér Andrej Babiš. Poté, co byla Česká republika best in covid (nejprve best in necovid a napodruhé to konečně vyšlo s best in covid), boduje naše malá zemička s covidem i na olympijských hrách.

„Je to neskutečný úspěch, který nemá ve světě obdoby. Podívejte se, co všechno náš malý národ dokázal. Naše výprava na olympijských hrách není ani zdaleka z největších a už máme šest nakažených. V poměru k počtu účastníků jsme opět best in covid,“ rozplýval se premiér Andrej Babiš na tiskové konferenci v tričku best in covid, kterým zahájil předvolební kampaň.

„Už se o nás píše všude ve světě. Jsme světoví. Já jsem světový. Jsem nejznámější monarcha na světě,“ bil se Andrej  Babiš v prsa, když tu se k němu diskrétně naklonil jeden z jeho PR pohůnků a cosi mu zašeptal do ucha.

„Jsem jeden z nejznámějších představitelů státu,“ opravil se premiér Babiš a pokračoval: „Ukázalo se, že vyslat s výpravou neočkovaného doktora Voráčka, byl dobrý tah. Pan neočkovaný doktor nakazil v olympijském speciálu poměrně dost lidí, ale pojďme si přiznat, že pan doktor Voráček měl na víc. Kdyby do toho dal srdíčko, každého jednotlivého účastníka letu poctivě obešel a nakašlal mu do obličeje, mohlo se zadařit a nakazit celé letadlo. Potom bychom byli legendou. Česká republika by se nesmazatelně zapsala do historie olympiád, pan doktor Voráček by byl legendou a hlavně bych byl legendou já,“ zasnil se Andrej Babiš.

„I tak ale pan nenaočkovaný doktor Voráček odvedl kus práce a já mu tímto děkuju. Jsem přesvědčen, že jeho historická úloha pro Českou republiku ještě neskončila, a pokud se nám ho podaří znovu nakazit, tak jako neočkovaný doktor bude mít poměrně široké pole působnosti. Teď ale nemluvme o tom, co bude a soustřeďme se na to, co je. Teď je olympiáda a Česká republika za to hned zkraje vzala a v covidu vedeme, což je samozřejmě dobře, ale je potřeba neusnout na vavřínech a formu potvrdit v průběhu a hlavně v závěru olympiády. Umím si představit, že poslední den olympiády budou všichni naši sportovci sledovat už jenom z karantény. Na to bychom ale potřebovali více nenaočkovaných doktorů Voráčků,“ zasnil se premiér Andrej Babiš, který zároveň připustil, že dosažení takového cíle je za stávajícího stavu poměrně nemožné.

Video placeholde
Co doopravdy říká o své knize Andrej Babiš • reflex.cz

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že ministr Vojtěch se před veřejností opět zesměšnil.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>