Sport podle Zemana? Plavení se po rybníku!

Sport podle Zemana? Plavení se po rybníku! Zdroj: Foto Aha! – Martin Sekanina, ara

Prezident Miloš Zeman
Miloš Zeman v Lánech při vysílání pořadu Blesk Zpráv S prezidentem v Lánech (11. 4. 2021)
Prezident Miloš Zeman přeje exprezidentovi Václavu Klausovi k 80. narozeninám (18.6.2021)
Miloš Zeman
Miloš Zeman v Lánech při vysílání pořadu Blesk Zpráv S prezidentem v Lánech (11. 4. 2021)
13
Fotogalerie

Senát rozhodl, že je Zeman příčetný. O tom, jestli je stále ještě naživu, se rozhodne příští týden

Zatím na půl cesty ke svému velikému vítězství se aktuálně nachází prezident Miloš Zeman. Senátní komise pro Ústavu ČR a parlamentní procedury uvedla, že neshledala dostatek důkazů k tomu, aby mohla s jistotou prohlásit, že prezident Miloš Zeman není schopen vykonávat svou funkci.

„Po posouzení všech důkazních materiálů jsme dospěli k závěru, že je sice prezident Miloš Zeman zahořklý, pomstychtivý a hrubý hulvát, který občas ztrácí pojem o tom, kdo je a kde se zrovna nachází, a z nějakého důvodu se bojí denního světla, ale to není dostačující k tomu, prohlásit ho nepříčetným, popřípadě rovnou neschopným vykonávat svou funkci vzhledem k tomu, že jeho funkce je vesměs jenom občas podepsat nějaký zákon, konstantě urážet kohokoliv, kdo se mu znelíbí, a lézt Rusku a Číně do prdele. Tyto své činnosti zvládne i ve stavu, v jakém se aktuálně nachází,“ dospěla komise k finálnímu verdiktu.

Zatímco tak o duševní způsobilosti pana prezidenta vykonávat svou funkci je rozhodnuto v jeho prospěch, zatím ještě nemá úplně vyhráno, neboť senátní komise v těchto dnech rozhoduje o tom, zda lze pana prezidenta prohlásit za živého či nikoliv.

„Vedeme na toto téma vášnivé diskuse a hlavně sbíráme fakta a výpovědi odborníků z řad lékařů, ale i vymítačů ďábla nebo lovců upírů. Není to jednoduchý proces, protože pana prezidenta za mrtvého prohlásit nelze, protože mrtvý není. Zároveň ale podle všeho není ani živý, což je jeden z požadavků na prezidenta České republiky, takže jsme se dostali do jakési slepé uličky, ze které se musíme nějak dostat,“ vyjádřil se k situaci člen senátní komise Evžen Sluk, který stejně jako jeho kolegové věří, že se jim příští týden podaří dojít k závěru, zda lze Miloše Zemana prohlásit za živého či nikoliv.

Zatímco senátoři váhají a nevědí si rady, okolí prezidenta Zemana má naprosto jasno.

„Bylo samozřejmé, že Senát uzná pana prezidenta příčetným. O tom nebylo pochyb. Stejně tak považuji za jisté, že Senát prohlásí pana prezidenta za živého. Zrovna před chvílí pan prezident poměrně čiperně zareagoval na světlo. Seděl ve svém vozíčku na balkoně, když tu vyšlo zpoza mraku sluníčko a pan prezident zamžoural. To je jasný důkaz toho, že je naživu. Jsem přesvědčen, že i Senát dojde ke stejnému závěru a tento nesmyslný hon za senzací a pošpinění jména pana prezidenta konečně uzavřeme,“ vyjádřil se k situaci tiskový mluvčí Jiří Ovčáček.

Video placeholde
Miloš Zeman v mládí • Videohub

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že Zemanovi zbývá alespoň politická síla.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>