Poslanec Lubomír Volný.

Poslanec Lubomír Volný. Zdroj: Blesk:David Malik - CNCenter A.S.

Mylná obava poslance Volného inspirovala neomylné tvůrce internetové satiry.
Mylná obava poslance Volného inspirovala neomylné tvůrce internetové satiry.
Mylná obava poslance Volného inspirovala neomylné tvůrce internetové satiry.
Mylná obava poslance Volného inspirovala neomylné tvůrce internetové satiry.
Mylná obava poslance Volného inspirovala neomylné tvůrce internetové satiry.
10
Fotogalerie

Poslanec Volný se předávkoval ivermektinem a potom z letadla lopatou rozhazoval na lidi covid

Poslanec Lubomír Volný, který nedávno získal bronzovou medaili na mistrovství Evropy v šíření hoaxů (naše druhá reprezentantka Ilona Csáková urvala páté místo – poznámka redakce), se dostal do poměrně ošemetné situace.

V pondělí dopoledne byl přistižen, jak z pronajatého letadla, které kroužilo nad Brnem, lopatou sype koronavirus. Policie konala ihned a Volného zatkla na místě.

„Můžeme potvrdit, že v pondělí v dopoledních hodinách byl zatčen poslanec Volný pro podezření ze šíření nakažlivé nemoci. Policisté ho zatkli přímo ve vzduchu, kde z pronajatého letadla šířil chorobu na občany pod sebou. V tomto případě se jednalo o občany Brna. 

Během zatýkání se dotyčný poslanec choval neobvykle. Byl světloplachý, nervózní, roztěkaný, nikomu nevěřil, vykřikoval, že to je spiknutí a po celou dobu měl hlavu obalenou alobalem. Zasahující policisté mu na místě udělali toxikologické testy, které ukázaly, že je pan poslanec pod vlivem ivermektinu, a to ve velikém rozsahu. Dalo by se říci, že byl pan poslanec ivermektinem předávkován,“ tvrdí mluvčí brněnské policie Viktor Žlab. 

Poslanec Volný přitom v posledních dnech a týdnech založil svou předvolební kampaň právě na šíření nesmyslů ohledně ivermektinu, kdy na svém facebookovém profilu tvrdil, že lékaři se chystají zabíjet lidi, které před tím léčili ivermektinem, aby dokázali, že je tento lék nebezpečný. Proč by něco takového lékaři dělali, zůstane nejspíš zahaleno tajemstvím, ale jedná se samozřejmě o spiknutí elit.

Volný na svém facebookovém profilu rovněž informoval o podezřelém letadle, které dlouze kroužilo nad Brnem, což podle Volného naznačuje, že zde z letadla na lidi házeli covid. Jestli už tehdy byl v tom letadle sám Volný, anebo pouze chtěl všem dokázat, že to je pravda, tak té pravdě šel naproti a udělal to sám, to zatím není jasné. 

„Aktuálně není možné pana Volného vyslechnout, neboť hovoří pouze v hoaxech. Po konzultaci s odborníkem, který ho vyšetřil, zatím počkáme, jestli se stav pana Volného nezlepší. Každopádně ho držíme dál od internetu,“  dodal policejní mluvčí Žlab.

„Pan Volný trpí akutním hoaxismem. To je poměrně nové onemocnění a často se projevuje u lidí, kteří šíří dlouhodobě a vědomě hoaxy. Jednoho dne totiž u nich nastane zlom, kdy všem těm hoaxům začnou sami věřit, zahltí se jim mozek a přestanou rozeznávat realitu. Pan Volný aktuálně hovoří pouze v hoaxexch. Nic jiného z něho nejsem schopen dostat. Naordinoval jsem mu několik týdnů bez internetu. Poté by se jeho stav měl zlepšit,“ doufá Jan Onderka, psycholog, který dostal poslance Volného na starost a který má s podobnými lidmi zkušenost.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že se poslanec Volný účastnil nedělní demonstrace proti vládním opatřením.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>