Tři králové v covidu - kdo bude doma?

Tři králové v covidu - kdo bude doma? Zdroj: ČTK

Santa Claus v Thajsku přijel na slonech. Rozdával roušky (23. 12. 2020)
Santa Claus v Thajsku přijel na slonech. Rozdával roušky (23. 12. 2020)
Santa Claus v Thajsku přijel na slonech. Rozdával roušky (23. 12. 2020)
Santa Claus v Thajsku přijel na slonech. Rozdával roušky (23. 12. 2020)
Santa Claus v Thajsku přijel na slonech. Rozdával roušky (23. 12. 2020)
13
Fotogalerie

Kvůli omezení shromažďování osob, budou chodit jenom 2 králové. Jeden musí zůstat doma. Bude to ten černý?

Známá píseň: „My tři králové jdeme k vám, štěstí zdraví vinšujem vám…“ letos platit nebude. Z důvodu zákazu shromažďování ve venkovních prostorách více než dvou osob, se letošní Tři králové odehrají pouze ve dvou. Tedy dva králové.

„Mohu potvrdit, že podle aktuální situace PES a nařízení vlády je velmi pravděpodobné, že letošní tři králové, budou muset být jenom dva králové. Zákaz venkovního shromažďování více než dvou osob platí pro všechny včetně třech králů. Jeden z nich bude muset zůstat doma,“ potvrdila Kamila Krátká z tiskového odboru ministerstva zdravotnictví.

A právě otázka, který z třech králů bude muset zůstat doma se stala velmi třaskavým tématem. Jak totiž všichni vědí, tři králové se skládají ze dvou bělochů a jednoho černocha. Pokud by musel zůstat doma ten černý král, mohlo by to být bráno jako rasově motivovaná překážka v práci, což by v současné době nemuselo dělat dobrotu.

Na druhou stranu, pokud by kvůli černému králi, nemohl do ulic na koledu bílý král, chytla by se tématu krajní pravice a určitě i Tomio Okamura, kteří by tvrdili, že černý král sebral tomu bílému práci nebo něco na ten způsob.

„Odmítám myšlenku, že by pigmentově odlišný král nemohl vyrazit koledovat do ulic. Proč by nemohl? Kvůli barvě jeho pleti? Jestli pigmentově odlišný a tmavší král zůstane doma, my rozhodně doma nezůstaneme a půjdeme do ulic. Všichni si jsou rovni a nelze jednoho upozaďovat na základě jeho rasy a barvy kůže,“ tvrdí Alena Zoufalá z nadace „Černí jsou taky lidi i když dělají hip hop“ která vyhrožuje masivnímu protesty proti rasovým předsudkům a znevýhodňování.

„Proč by měl poctivý bílý král kvůli nějakýmu čmoudovi zůstávat doma? Ať si ten černej táhne koledovat do Afriky a nevopruzuju nám tady. My chceme bílý a poctivý krále.  Já nejsem žádnej rasista, ale dělali jsme si průzkum a během posledních deset let, se v průměru černý král podílel na násilných trestných činech až z osmdesáti procent. Na zbylé dva krále tak připadalo směšných dvacet procent všech násilných trestných činů způsobených třemi králi,“ tvrdí Petr Bílek z nadace „Hitlerovi hoši“ který naopak tvrdí, že pokud bílý král zůstane kvůli černému králi doma, vyjdou kluci od Hitlera do ulic.

Vypadá to, že ať do dopadne jakkoliv, někdo půjde do ulic. Dalo by se tomu samozřejmě zabránit tím, že se stupeň PES snížil a bylo by povoleno shromažďování více než dvou osob. Tím by nikdo nezůstal doma a koledovat by šli všichni tři králové.  

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že zákaz lyžařských vleků postrádá smysl.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>