Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Andrej Babiš
Andrej Babiš jako učitelka Andrejka
Andrej Babiš.
Jsme svědky vzpoury starého světa, o němž  jsme si mysleli, že před třiceti lety odešel
Dvojice Babiš–Schillerová připomíná mírou chaosu postavu inspektora Clouseaua
15
Fotogalerie

Babiš se jmenoval zmocněncem pro styk s mimozemskou civilizací

Premiér Andrej Babiš, který sám sebe jmenoval zmocněncem pro očkování, zcela plynule navázal na své zmocněnecké úspěchy a jmenoval se rovněž zmocněncem pro styk s mimozemskou civilizací. 

Stalo se tak bezprostředně pro té, co se v médiích objevila zpráva, která tvrdí, že astronomové zachytili patrně první radiový signál z vesmíru. Teoreticky by se mohlo jednat o signál z mimozemské civilizace.

„Je to velmi delikátní úkol, který vyžaduje takt, diplomacii,  jazyky a taky určité zkušenosti. Nemůžu to svěřit kdejakému hejhulovi. Jelikož se jedná o stěžejní funkci, převzal jsem ji já osobně. Tímto se oficiálně jmenuji zmocněncem pro styk s mimozemskou civilizací,“ prohlásil premiér Andrej Babiš na tiskové konferenci v převleku Alfa, který měl zřejmě odlehčit atmosféru. 

„Já jsem vždycky věděl, že nejsme ve vesmíru sami. Teď, když přišel ten signál, je to úplně jasné. Okamžitě jsem zadal panu Havlíčkovi úkol zajistit přístroj, kterým bychom naše mimozemské přátele mohli kontaktovat,“ rozzářil se Andrej Babiš, který se již nemůže dočkat, až bude čerpat dotace od mimozemšťanů. 

„Ne, to není rozhodně překážkou,“ reagoval Andrej Babiš podrážděně na dotaz jednoho z novinářů, zda nebude jeho bývalá spolupráce s STB ve styku s mimozemskou civilizací spíše na škodu. 

„Navíc já jsem s STB nespolupracoval. A vůbec, odejděte,“ vyzval dotyčného novináře Andrej Babiš, aby opustil tiskovou konferenci. Ten byl posléze dokonce vyveden ochrankou a poté už o něm nikdo nikdy neslyšel. Ani jeho rodina. 

„Jakmile pan Havlíček sestrojí stroj na komunikaci s mimozemšťany, okamžitě zahájíme spojení. Věřím, že se s nimi dohodneme na výměně technologií. Věřím, že z jejich strany bude velký zájem převážně o náš unikátní eshop na prodej elektronických dálničních známek. Tam se domnívám, že se bude schylovat k mezigalaktickému obchodu, jaký si ani nedokážeme představit. Za náš eshop budu vyžadovat nějaké lejzry a vznášející auta,“ oznámil národu zmocněnec pro styk s mimozemskou civilizací. 

Zatímco odborníci netuší, proč by měli mimozemšťané navázat kontakt právě a Andrejem Babišem a ne například s odborníky z NASA nebo aspoň někým, který kromě lámané češtiny umí alespoň nějaký jazyk, tak premiér a zmocněnec pro styk s mimozemskou civilizací má jasno v tom, že jedině on může mimozemšťany kontaktovat a zařídit spoustu věcí. 

Navíc se premiér nechal slyšet, že být zmocněnec pro něco je velmi záslužné a hlavně jednoduché, neboť ze své pozice mu stačí se jenom  jmenovat. Tím pádem se v dohledné době chystá sám sebe jmenovat zmocněncem pro koordinaci střetu zájmů, zmocněncem pro kontrolovaný odchod Kalouska z politiky i života nebo například zmocněncem pro zemědělské dotace EU.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že už není úplně jisté, zda vládu Andreje Babiše vůbec k něčemu potřebujeme.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>