Premiér Andrej Babiš.

Premiér Andrej Babiš. Zdroj: Blesk:ROBERT KLEJCH / CNC Robert Klejch

Premiér Andrej Babiš sleduje 30. listopadu 2020 u Řevničova provoz na nově otevřeném úseku dálnice D6.
Andrej Babiš (ANO) a Alena Schillerová (za ANO) u prezidenta Zemana na Pražském hradě (15.12.2020)
Premiér Andrej Babiš (ANO) na summitu v Bruselu (11. 12. 2020)
Premiér Andrej Babiš (ANO) nahrál vzkaz občanům k 17. listopadu. (17.11.2020)
Premiér Andrej Babiš a ministr obrany Lubomír Metnar na velitelském shromáždění české armády.
10
Fotogalerie

Zmocněnec pro očkování Babiš: Očkovat se bude, až jak dopadne anketa na Facebooku

Premiér, stínový majitel Agrofertu, Best in covid man, dadaik, čobol, ředitel České republiky. K těmto všem svým funkcím přidal Andrej Babiš další. Prohlásil sám sebe za zmocněnce pro očkování.

To znamená, že to bude právě Andrej Babiš, který bude koordinovat očkování proti covidu, určovat, kdo bude očkovaný a kdo očkovaný nebude (na Kalouska vakcína zřejmě už nezbyde i kdyby zbyla).

Zdá se, že úspěch kolem koronaviru, kdy jak na jaře, tak i na podzim byla pod vedením Andreje Babiše Česká republika best in covid nejen v Evropě, ale takřka v celém světě, odhodil pan premiér zbytek své skromnosti a sám sobě si řekl o tuto důležitou funkci.

„Zmocněnec pro očkování je zásadní funkce pro následující rok. Bude tam hodně zodpovědnosti. Dlouho jsem uvažoval, koho touto funkcí prověřit a nenapadl mě nikdo jiný, kdo by odpovídal mým požadavkům, než já sám,“ uznal své kvality Andrej Babiš, který si důvěry, která mu byla svěřena jím samotným velmi váží a pokusí se sám sebe nezklamat. 

„Je před námi spoustu práce,“ předstoupil zmocněnec pro očkování Andrej Babiš v obleku injekční stříkačky před novináře, zdvihl ukazováček a dlouze se zahleděl do pléna.

„Spousta práce,“ pokračoval. „V první řadě musíme zjistit, jestli lidé to očkování vůbec chtějí. To je základ všeho. Jít lidem na ruku a oni pak půjdou na ruku tobě. To je mé motto. Do několika dnů rozjedu na svém Facebooku anketu, kde se budu ptát lidem, jestli vakcínu chtějí. Pokud se ukáže, že nechtějí, celé to rušíme a vracíme se k tomu, co doposud funguje. Tedy tvrdit, že to nejhorší máme za sebou, potom vyčkávat, až přibude co nejvíce nakažených denně a potom všechno zavřít, abychom to mohli postupně rozvolňovat a pak zase chaoticky všechno zavírat,“ vysvětloval zmocněnec pro očkování. 

„Jestli se ukáže, že lidé o očkování stojí, tak to rozeběhneme. Po vzoru Německa u nás vybudujeme vakcinační centra. Ty budou dvě. Jedno centrum bude v přenosném stánku na Strahově a druhé na Čapím hnízdě. Zde jsme schopni proočkovat až sedm lidí denně.

Možná někoho napadne, že to je málo, ale já bych rádu upozornil, že my stejně budeme mít jenom asi sto vakcín, protože to zase Kalousek pokazil, zaspal, nic nedělal a teď nás všechny státy předběhly ve frontě na vakcíny, takže musíme počkat, co na nás zbude.

Ještě samozřejmě domlouváme možnost dodávek ruské vakcíny Sputnik, ale tam to záleží na panu prezidentovi Zemanovi, jak hluboko dokáže zalézt do pana Putina,“ přiznal Andrej Babiš, že tu je i další možnost. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že o osudu nás všech Andrej Babiš rozhoduje podle toho, jak se mu to zrovna hodí do karet.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>