Hrozí že si chytrá karanténa po vzoru Terminátora zotročí lidstvo?

Hrozí že si chytrá karanténa po vzoru Terminátora zotročí lidstvo? Zdroj: YouTube.com

Chytrá karanténa je natolik chytrá, že si uvědomuje samu sebe. Odborníci se bojí, aby si nezotročila lidstvo

Filmy jako Matrix nebo Terminátor, kde si umělá inteligence uvědomila sebe samu a rozhodla se zničit či zotročit lidstvo, nemusí být v dohledné době pouze výplodem fantazie hollywoodských filmařů. Ukazuje se totiž, že Chytrá karanténa, kterou v České republice zavedla vláda v rámci boje proti koronaviru, je nejspíš až příliš chytrá, a hrozí, že si časem podmaní celé lidstvo.

„Sledujeme události posledních týdnů se značnou nevolí. Od zavedení Chytré karantény uběhl už nějaký čas, a ač se naoko tváří, že vůbec nefunguje a je k ničemu, vláda neustále opakuje, že je tomu právě naopak. Že Chytrá karanténa funguje bezchybně a zcela bez výhrad dostojí svému názvu.

Co víme, tak chytrá karanténa je natolik chytrá, že si začíná uvědomovat samu sebe. Odsud to je opravdu už jen krůček k tomu, aby se rozhodla, že lidé jsou pro ni přítěž, a pokusila se je buď zničit, nebo alespoň zotročit pro svůj prospěch,“ míní Martin Brána, expert na umělou inteligenci, který volá po tom, aby byla Chytrá karanténa dlouhodobě monitorována a aby měla vláda možnost ji kdykoliv takzvaně vypnout.

Martin Brána není sám, kdo má z Chytré karantény strach. Mnozí odborníci z oboru IT jeho obavy sdílí.

„Už teď je jisté, že Chytrá karanténa svým intelektem převyšuje její stvořitele. Ačkoliv odborníky z řad ministrů intelektem převýší i kalkulačka, je nasnadě upozornit na to, že Chytrá karanténa se učí. A to je právě kámen úrazu. Není to tak dávno, kdy Chytrá karanténa ze dne na den uzdravila sedmnáct set nemocných. Když tohle dovede, kde máme záruku, že naopak ze dne na den oněch téměř dva tisíce lidí nenakazí?“ ptá se další IT expert Radim Vláha. 

Sílící obavy o možnou apokalypsu ze strany Chytré karantény krotí premiér Andrej Babiš. „Má křišťálová koule mi říká, že virus není už tak agresivní, že slábne, takže je jasné, že Chytrá karanténa funguje, jak má, a já teď jedu na dovolenou do Řecka podpořit české podnikatele,“ potvrdil Andrej Babiš na tiskové konferenci, že nemá tradičně ponětí o tom, co se děje a co by se mohlo stát.

„Chytrá karanténa už první den od svého založení uměla lépe anglicky než jazykově nejlépe vybavená ministryně vlády paní Schillerová. Ani tato skutečnost nepřinutila odpovědné lidi k tomu, aby se nad tím alespoň zamysleli a Chytrou karanténu kontrolovali. Dnes jsme v situaci, kdy Chytrá karanténa už nejde zastavit a my jsme zcela odkázáni na její vrtochy. Pokud se začne replikovat, věříme, že je s lidstvem konec,“ obává se Aleš Rozmarný, předseda českého Technického institutu při Karlově univerzitě.

Odborníci se však shodují, že ještě není úplně pozdě. Existuje tu totiž jeden člověk, který má moc případnou Chytrou karanténu zastavit tím, že opět zavede mimořádný stav a zavře lidi doma. Je to muž v červeném svetru Jan Hamáček.

Jestli Chytrá karanténa vyšle z budoucnosti do našeho času robota s tváří Arnolda Schwarzeneggra, aby Hamáčka zlikvidoval, na to si budeme muset teprve počkat.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je zrada prezidenta Svobody na vlastním národě v roce 1969.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>