Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: ČTK

Ministr Vojtěch zazpívá na Čapím hnízdě pro návštěvníky zrušeného Nefestivalu Colours of Ostrava

Když krajská hygienická stanice zavedla takřka z hodiny na hodinu zákaz pořádaní akcí nad sto osob v Moravskoslezském kraji, znamenalo to konec chystaného Nefestivalu Colours of Ostrava. Tento krok vyvolal mezi veřejností značnou nevoli právě proto, že rozhodnutí padlo takřka z čistého nebe, aniž by organizátoři akcí byli dopředu nějak informováni.

Jelikož to byl krok, který se lidem nelíbí, okamžitě se do situace vložil nejdříve ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a posléze dokonce sám Andrej Babiš, který již od roku 2014 vede soustavnou předvolební kampaň.

„Bylo to zbrklé a neoprávněné. Těm lidem vznikly škody a organizátoři neměli čas se zařídit. Je to samozřejmě vina paní krajské hygieničky, se kterou je dlouhodobě špatná komunikace. Vyzývám ji, aby se omluvila, rezignovala a šla si po svých,“ rozhořčeně pravil ministr Vojtěch na tiskové konferenci.

„Mediálně hodně rezonovalo zrušení Nefestivalu. Já osobně víc než kdo jiný chápu rozhořčení nejen organizátorů, ale i návštěvníků a interpretů. Já mám k hudbě hodně blízko, protože dost dobře zpívám a taky jsem byl v Superstar,“ pochlubil se Adam Vojtěch.

„Z toho důvodu, že já přesně vím, jaké pocity zažívají všichni zúčastnění, domluvil jsem se s panem premiérem, že pro všechny milovníky kvalitní hudby, kteří si zakoupili lístek na Nefestival, osobně zazpívám na menším improvizovaném koncertu, který se odehraje příští sobotu na Čapím hnízdě. Zde neplatí zákony světské, pozemské ani ty české, takže se nestane, že by nějaká proaktivní hygienička do toho zase hodila vidle,“ pozval Adam Vojtěch držitele vstupenek na Nefestival na svůj koncert na Čapím hnízdě. 

„Zazpívám s kapelou některé mé fláky, které jsem sám složil, a taky něco převzatého. Určitě budou návštěvníci spokojeni. Samozřejmě bude na místě občerstvení ve formě řepkového bufetu,“ dodal Adam Vojtěch.

„Vím o tom. Sám jsem to pomohl organizovat. Těm lidem je potřeba ukázat, že jsme tu pro ně. Když nemůžou na koncert v Ostravě, zazpívá jim Adam u mě na farmě, která není moje a patří do holdingu,“ potvrdil koncert rovněž premiér Andrej Babiš. 

Na dotaz, zda i on na koncertě vystoupí, reagoval Andrej Babiš pobaveně. „Neumím zpívat. To přenechám Adamovi. Zvažuju doprovodný program na vedlejší stage, kde bych mohl vystoupit se svým kouzelnickým číslem. Docela umím kouzlit s dotacemi,“ usmíval se Andrej Babiš.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je nesmyslné přepisování dějin.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>