Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: ČTK / Ožana Jaroslav

V rámci boje proti koronaviru věnuje vláda Karvinou Polsku. Ubude nakažených, vysvětluje Andrej Babiš

Stoupající čísla nakažených v posledních dnech znovu rozdmýchala zašlý tah na branku povolaných osob a hrdinů z doby, kdy byl koronavirus tématem číslo jedna, dvě, tři… no prostě jediným tématem. Už to pomalu vypadalo, že koronavirus vyšumí do ztracena, když tu náhle počty nově nakažených jdou denně přes stovky. To samozřejmě rozvášnilo nejen veřejnost, ale především to řádně rozparádilo vládu vedenou premiérem Andrejem Babišem.

„Všichni sledujeme nové zvýšené přírůstky nakažených se značnou nevolí. To dá rozum, že si přeju, aby se už nikdo nenakazil, ale bohužel, situace je odlišná. Podle dostupných dat má největší podíl na nových případech nakažených Karviná a ty jejich doly.

Trochu jsem si to zjišťoval a doly zavřít úplně nejde. To znamená, že nám tam pořád bude v těch dolech hrozit ohnisko. Abychom zabránili šíření koronaviru a hlavně rostoucímu množství nově nakažených, rozhodli jsme se věnovat město Karviná Polsku. Když se zbavíme Karviné, číslo poletí strmě dolů a o to jde především,“ oznámil Andrej Babiš na tiskové konferenci. 

Polsko o nakaženou Karvinou jako jediné projevilo v Evropě zájem, a to z důvodu toho, že s Karvinou přímo sousedí. Tím pádem si své státní hranice zvětší právě o Karvinou a navíc získá karvinské doly.

Právě karvinské doly jsme museli oželet, neboť ty byly součástí balíčku jménem Karviná, který vláda věnuje Polsku v honbě za lepšími výsledky v počtu nakažených.

„Poláci jsou silně věřící národ a věří, že Bůh je vyléčí a ochrání. Proto si nechali vnutit nakaženou Karvinou. My, co jsme normální a víme, že žádný Bůh není, jen matka Země a otec Slunce, si můžeme pogratulovat k tomu, jak se nám podařilo Poláky napálit,“ smál se Andrej Babiš.

Karviná oficiálně přejde pod Polsko příští pondělí. Do té doby je nutné podepsat darovací smlouvu s Polskem a zajistit repatriaci několika pražských rodin, které jsou v lázních v Karviné na dovolené. Jakmile budou tyto záležitosti dořešené, Polsko oficiálně převezme Karvinou a Česká republika udělá zásadní krok v boji proti koronaviru.

Odborníci předpokládají, že poté, co se zbavíme Karviné, klesne denní počet nakažených na pár desítek kusů denně, což bude vypadat dobře v tabulkách a grafech. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je fungování trestního práva v kauze Miroslava Pelty.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>