Miroslav Kalousek

Miroslav Kalousek Zdroj: Profimedia.cz

Kalousek už nebude kandidovat do Poslanecké sněmovny. Chce se více věnovat běžnému zlu

Dlouholetý matador české politické scény oznámil, že v příštích volbách do Poslanecké sněmovny již nebude kandidovat. Odůvodnil to tím, že strana TOP 09 má v popředí mladé vlčáky, kteří mají více elánu, a taky se chce více věnovat volnočasovému zlu, které doposud poněkud zanedbával.

„Interminus diablus destruktus…“ začal Miroslav Kalousek tiskovou konferenci předčítání výňatku z Lexikonu zla.

„Do Poslanecké sněmovny v příštích volbách kandidovat již opravdu nebudu,“ pokračoval, když dočetl lexikon. „Politika je mou součástí již drahně let a nyní jsem dospěl do fáze, kdy se sám sebe ptám, zda už nebylo dost. Zlo se dá páchat i jinak. Pro všechnu tu moc jsem zapomínal na to každodenní běžné zlo. Ani si nevzpomínám, kdy jsem naposledy trhal mouchám křídla, nebo kdy jsem vyhodil plasty do popelnice na papír. Někdo to bude možná považovat za malichernost, ale mě to každodenní běžné zlo už chybí,“ zasněně se zadíval Kalousek kamsi ven z okna a zřejmě si představoval, jak nepomůže seniorce přes přechod.

„Možná mi to bude chybět a možná ne. To ukáže až čas. Teď si ještě odkroutím zbytek svého mandátu a pak půjdu o dům dál. Těším se na to, až si nebudu muset každé ráno pilovat rohy, co mi přes noc vyraší na hlavě. Až si se svým tříhlavým psem Kerberem jen tak zajdeme do parku, kde se vykálí na chodník a já to po něm neuklidím. Až si zajdu se svým přítelem Cthulhu jen tak na pivo a utečeme bez placení,“ nešetřil Miroslav Kalousek úsměvy.

Na dotaz z řad novinářů, co udělá jako první, až mu vyprší mandát, odvětil Kalousek, že nejspíš půjde někam předbíhat ve frontě nebo zaparkuje své auto na invalidech.

Celoplošné rafinované zlo páchané na občanech České republiky prostřednictvím vysoké funkce mu prý chybět nebude.

„Toho bylo dost. Dosáhl jsem všeho, čeho jsem chtěl. Našel jsem své hranice, za které se už neposunu,“ vysvětlil Kalousek a jako takovou předzvěst toho, co bude, až nebude poslancem, zavolal anonymně na policii, že je v budově bomba, pročež tisková konference skončila, neboť byla budova evakuována.

Lidé po celé republice spontánně vycházejí do ulic a slaví.

„Já už ani nedoufal, že se toho dočkám,“ plakal štěstím na ulici pan Jaromír, který se živí jako dula a ve volném čase netřídí odpad. 

Jedním z mála lidí, kterým udělal krok Miroslava Kalouska čáru přes rozpočet, je Andrej Babiš, kterému tak zřejmě ubudou kampaně, na kterých staví svou popularitu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že ministr Vojtěch selhal, vláda kazí lidem dovolenou, strach vyvolává schválně a snaží se zakrýt Karvinou

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>