Mosulské předměstí Gogdžalí, kde se ještě nedávno bojovalo. IS odtud vytlačila irácká armáda, ale v opuštěných budovách se ještě mohou skrývat sebevražední atentátníci. Mezi civilisty je rovněž stále hodně podporovatelů IS. Další civilisté se však radují ze znovunabyté svobody.

Mosulské předměstí Gogdžalí, kde se ještě nedávno bojovalo. IS odtud vytlačila irácká armáda, ale v opuštěných budovách se ještě mohou skrývat sebevražední atentátníci. Mezi civilisty je rovněž stále hodně podporovatelů IS. Další civilisté se však radují ze znovunabyté svobody. Zdroj: Lenka Klicperová

Zdravotníci se musí adaptovat na tvrdé podmínky frontové linie
Kurdští pešmergové při odstraňování min v Bašice  nedaleko Mosulu. Červené praporky označují již nalezené miny. 
Syrsko-irácká hranice. Tisícovky uprchlíků živoří v poušti a čekají, až je kurdské síly vpustí na území syrského Kurdistánu.
Zdravotníci z Akademie urgentní medicíny ošetřují v první linii zraněného
Historické fotografie z první a poslední návštěvy Donalda Trumpa v Československu
5
Fotogalerie

Bitva o Mosul

Stmívá se. Prázdnou silnici lemují vraky ohořelých aut a prázdných pneumatik, jež Islámský stát zapaluje, aby zmátl bombardující koaliční letadla. Naše auto je jediné, které míří směrem do města. Míjí nás jen pár obrněných transportérů irácké armády. A dvě auta plná civilistů, jimž z okna vlaje bílá vlajka. Aby je na checkpointu Iráčané nepovažovali za potenciální sebevražedné atentátníky.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!