Video placeholde

Star Wars se blíží konci: Legendární sci-fi sága přichází s úplně posledním filmem

Blíží se nám završení děje jednoho z největších filmových pojmů vůbec. Star Wars: Vzestup Skywalkera má uzavřít celou slavnou filmovou ságu a definitvně uzavřít příběh rodiny Skywalkerů. Finální trailer vyšel včera s popiskem: „Sága skončí, příběh žije navždy.“ Na čemž se jistě shodnou fanoušci i odpůrci poslední trilogie.

Informací k samotnému ději či jiným detailů z filmu, krom těch známých z trailerů, je samozřejmě poskrovnu. Kolem natáčení panovalo utajení, jako kdyby šlo o život. Vlastně o víc – o peníze. Mark Hamil, který ztvárnil postavu Luka Skylwakera ve staré i nové trilogii Hvězdných válek, popisoval jak funguje čtení scénáře během natáčení:

"V dnešní době je to jako pracovat pro nějakou tajnou organizaci státní správy, jako být v CIA. S přepisy scénáře pošlou letadlem někoho ze společnosti. Přijdou, dají mi je a čekají dokud to nepřečtu a nevrátím jim je. Takže žádný nátlak! Nemůžete si je ani nechat přes noc. Ale tak to prostě dneska je." 

Dvouminutový trailer se opět zaměřuje na souboj temné a světlé strany Síly, vidíme Rey bojovat s Kylem, rebely dodávat si naději, Tie fightery sviští, Milenium falcon opět nezklame a Billy Dee Williams se vrátí v roli Landa Calrissiana. Největší diskuzi však opět vyvolává výskyt postavy senátora Palpatina, dnes už spíš v předaleké galaxii proslulého jako Darth Sidious. V minulém traileru sice zazněl smích herce Iana McDiarmida, který hrál Palpatina vě většině SW filmech, nicméně v novém traileru vidíme i jeho postavu při konfrontaci s Rey.

Disney také na Twitteru vydalo nový plakát k filmu: