Video placeholde
Záběry z filmu Amnestie
Záběry z filmu Amnestie
Záběry z filmu Amnestie
Záběry z filmu Amnestie
Záběry z filmu Amnestie
10
Fotogalerie

Prsa, vězni a revoluce. Do kin míří film Amnestie, který ukáže největší vězeňskou vzpouru

Akční vztahový thriller Amnestie o manipulaci, násilí, emocích, zradě, změnách ve společnosti na začátku roku 1990 a porážce totality v režii Jonáše Karáska vstoupí do kin 14. listopadu. Příběhy tří párů, jejichž životy se navzájem prolínají, na pozadí zlomových společenských změn, se z části natáčely přímo v autentickém prostředí věznic v Leopoldově a v Mladé Boleslavi, v Národním divadle v Praze i v bytě Václava Havla. Ve filmu nechybí sexuální ani násilné scény, jejichž ukázku najdete ve videu. Podívejte se!

V hlavních rolích účinkují: Marek Vašut, Marek Majeský, Natália Germani, Ján Jackuliak, Juraj Bača, Roman Luknár a Aňa Geislerová, která popisuje, co si jí honilo hlavou během natáčení: „Svět je stavěný pro predátory. Vlastní přesvědčení je skutečně jen osobní věcí každého z nás. Nemůžeme nikomu nic nutit, ani nikoho soudit, jen podle vlastního svědomí věřit tomu, v co věříme. Moje postava, je spíše ze světa predátorů…zajímavá studie schopností.“

Tvůrci Amnestie kladli velký důraz i na hudební složku filmu, jenž ve spojení s obrazem navozuje dobovou atmosféru a umocňuje divácký zážitek. Protože všichni producenti jsou fanoušky Depeche Mode, zazní i v traileru hudba této fenomenální britské kapely, která pro mladou generaci tehdejších přelomových let tolik znamenala.

Film jde do kin 14. listopadu jako příspěvek k 30. výročí sametové revoluce, na události a dramatickou dobu se ale dívá jinak, než by mohli diváci očekávat.