Andrej Babiš - ilustrační koláž

Andrej Babiš - ilustrační koláž Zdroj: fotomontáž Jan Ignác Říha

Karel Steigerwald: Špiníš hnutí ANO! Kdy se Babiš zbaví Babiše?

Babiš se rychle zbaví všech korupčníků a z podplácení podezřelých v hnutí ANO. Opravdu ho to štve, protože jako hnutí má čistý štít. Vždycky jsem říkal, říká po návratu z USA pro Lidové noviny, že pokud by došlo ke korupci u našich lidí, zbavíme se jich okamžitě. Teď se zbavil Švachuly, na řadě je Faltýnek, nejnověji jeho syn a další. Všichni jsou podezřelí, tak do hnutí, které se pyšní čistotou a bojem proti korupci nepatří.

Předseda a zakladatel čistéto hnutí není podezřelý z korupce. Je stíhán za podvod v rozměru desítek milionů. Stíhání je vyšší šajba než podezření, v kterém vězí Faltýnek, jeho syn a Švachula. Babiš se stíhání nechce zbavit před soudem, kde by mohlo vyjít najevo, že to vše narafičil Kalousek, což by Babiše mohlo i potěšit, protože to o Kalouskovi ví.

Sám o sobě ví, že není podvodník a estébák. Proč k soudu nejde, aby se to dokázalo, je záhadné. To ho baví vrhat na čistý štít hnutí ANO i na republiku hanbu, že v čele stojí stíhaný podvodník? A proč chrání Kalouska, když by před soudem vyšlo najevo, že vše narafičil?

Je nejvyšší čas, aby se Babiš zbavil Babiše, vždyť jeho trestní stíhání lpí na čistotě hnutí ANO víc než pouhé podezření jiných členů, kteří jako Švachula už musejí jít pryč. Nebo je rozdíl v tom, že oni jsou podezřelí z korupce, kdežto on jen z podvodu? Pane Babiši, vysvětlete to. Jestli řeknete zas to Kalousek, běžte s tím, prosím, k soudu a přestaňte toho Kalouska chránit.